Cine este funcționarul vinovat de neplata salariilor personalului medical din centrele de vaccinare
Dimensiune font:
Amalia Șerban, directorul Direcției Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică din Ministerul Sănătății, este omul care a uitat să semneze și să trimită către Ministerul Finanțelor solicitarea pentru plata personalului din centrele de vaccinare din toată țara, arată sursele HotNews.ro. Amalia Șerban este cel mai puternic funcționar public din Ministerul Sănătății. Lucrează în Ministerul Sănătății încă din anul 2004 și ocupă funcții de conducere în instituție de 14 ani, din anul 2007, potrivit CV-ului său. Potrivit surselor HotNews.ro, este o apropiată a lui Alexandru Rafila, actual deputat PSD.
Pe de altă parte, spun sursele HotNews.ro, așa cum arată în acest moment organigrama Ministerului Sănătății, Amalia Șerban ar avea mai multe sarcini decât poate duce un singur angajat, întârzierea care a dus la întârzierea plății personalului din centrele de vaccinare fiind, posibil, o greșeală.
Ministerul Sănătății a trimis abia acum două zile solicitarea către Ministerul Finanțelor pentru a vira banii pentru plata personalului din centrele de vaccinare, neplătit la timp în toată țara. Ministerul Finanțelor spunea ieri că a primit ieri solicitarea și a început încă din aceeași zi să vireze o parte din bani, iar restul ar urma să fie virați astăzi.
De vină pentru întârziere este un funcționar public din Ministerul Sănătății, care "trebuia sa completeze o hartie, să o semneze, să o trimită mai departe. Nu sunt lucruri pe care le face ministrul", declara ieri ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, fără a preciza despre ce funcționar public este vorba.
"Nu sunt lucruri pe care le face ministrul. Da, există o întârziere. Cine e de vină? Un funcționar public din Ministerul Sănătății", spunea aseară Vlad Voiculescu.
Mai rămâne acel funcționar public în funcție? "Da, pentru ca legea este clară în cazul funcționarilor publici și nu poți schimba de ieri pe azi", a fost răspunsul ministrului Sănătății.
"Am primit astăzi cererea Ministerului Sănătății, am operat-o", declara în urmă cu o zi, pentru HotNews.ro, ministrul Finanțelor, Alexandru Nazare.
Cadrele medicale care lucrează în centrele de vaccinare nu au fost plătite la timp, iar această problemă este la nivelul întregii țării, afirma la începutul săptămânii coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță. Plata trebuie făcută de către Ministerul Sănătății, iar Gheorghiță a susținut că i-a semnalat de mai multe ori ministrului Sănătății această problemă. Întârzierea la plata personalului din centre este de două luni.
Potrivit Ordonanței de Urgență privind unele măsuri pentru recrutarea și plata personalului implicat în procesul de vaccinare împotriva COVID 19, pentru activitatea prestată în cadrul centrelor de vaccinare împotriva COVID 19, personalul medico-sanitar și registrator, cu excepția personalului delegat sau detașat, beneficiază de plată pentru timpul efectiv lucrat la un tarif orar diferențiat în baza contractului de prestări servicii, după cum urmează:
a) 100 lei/oră pentru medici;
b) 50 lei/oră pentru asistenți medicali;
c) 25 lei/oră pentru registratori.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau