Cum să previi boala Parkinson prin metode susținute științific
Boala Parkinson este una dintre cele mai frecvente tulburări neurodegenerative, care afectează în mod deosebit persoanele în vârstă.
Aceasta reprezintă o pierdere a celulelor și funcțiilor creierului care produc dopamina iar evoluția acesteia influențează în mod dramatic viața pacientului.
Atunci când producția de dopamină scade, activitatea creierului nu se mai desfășoară în parametrii normali, urmând simptome precum tremorul, tulburarea capacității de a vorbi, mișcări lente etc.
Cu toate că nu se știe cu precizie ce anume cauzează scăderea dopaminei din creier, se consideră că îmbătrânirea este unul dintre factorii majori de risc, dar și că stresul și un stil de viață dezordonat poate cauza apariția acestei tulburări.
În prezent se caută modalități care să încetinească progresia bolii însă cea mai bună metodă de a evita o astfel de tulburare este prevenția dar și proceduri prin
TMS (stimulare magnetică transcraniană), precum cele realizate de Clinica Oxxygene, de pe strada Enăchiță Văcărescu, nr. 18, București sau pe strada Petre Ispirescu, nr. 6, Otopeni, Ilfov.
Iată 5 moduri prin care să previi apariția bolii Parkinson, în stilul tău zilnic de viață.
1. Abordează o alimentație organică sau bio
Se pare că întoarcerea la modul în care bunicii noștri cultivau legumele și fructele devine un mod de prevenție a multor boli și afecțiuni printre care și Parkinson.
Unele descoperiri științifice au făcut o corelație între lucrătorii agricoli care sunt expuși la pesticide și ierbicide, ca având o rată mult mai mare de risc pentru boala Parkinson.
Astfel că alimentele care sunt stropite cu tot felul de substanțe trebuie evitate în detrimentul celor bio, crescute cât mai simplu sau chiar în propria grădină.
2. Alege să consumi cât mai multe legume proaspete sau crude
Dacă până acum nu aveai o motivație prea bună de a consuma legume proaspete iată unul excelent pentru care se merită să o faci.
Legumele au un conținut crescut de vitamina B, implicit acid folic, iar unele studii au demonstrat faptul că acestea pot reduce în mod semnificativ riscul de Parkinson.
Pentru a te asigura că vei consuma cele mai bogate legume în acid folic, alege legumele de culoare verde, precum spanac, broccoli, varză de Bruxelles, sparanghel dar și leguminoase și linte sau avocado.
3. Adaugă acizii grași Omega 3 în alimentația ta
Acizii Omega 3 sunt implicați în prevenirea degenerarii celulare, ceea ce îi face să fie o metodă perfectă de prevenție a Parkinsonului.
Beneficiile acestora pentru sănătate sunt însă multiple, și merg dincolo de prevenirea acestei boli, precum echilibrarea nivelului de colesterol, stimularea imunității dar și îmbunătățirea sistemului cardiovascular.
Acizii grași Omega 3 pot fi găsiți în pește precum macrou, somon sau cod, nuci sau ouă.
4. Asigură-te că ai parte de suficientă vitamina D
Vitamina D este responsabilă cu absorbția calciului și fosforului în corp.
O cantitate insuficientă de vitamina D poate avea efecte negative asupra corpului în special pe măsură ce îmbătrânim.
Potrivit cercetătorilor peste 70% din pacienții care suferă de Parkinson au nivel scăzut de vitamina D.
Vitamina D poate fi găsită în grăsimea animală dar și în razele soarelui, care, cu ajutorul colesterolului și vitaminelor, este transformată și absorbită în sânge.
5. Consumă alimente cu Coenzima Q10
Coenzima Q10 este o coenzimă care se găseste nu doar în corpul uman ci și în corpul animalelor.
Aceasta este folosită de către celule pentru a produce energie, funcționând ca un antioxidant, protejând astfel celulele de daunele cauzate de radicalii liberi.
Deficiențele de coenzima Q10 contribuie la afecțiunile neurodegenerative precum Parkinson dar și Alzheimer.
Găsești cea mai mare cantitate de Coenzima Q10 în alimente precum ficat, rinichi și inimă. Dar și în carne de vită, pește sălbatic și în legume ca spanacul, broccoli și conopidă.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau