Moringa, copacul care ne dă energie
Dimensiune font:
Originar din India și Africa, copacul Moringa este o inestimabilă sursă de energie. Toate părțile componente ale plantei (rășină, fructe, frunze, scoarță, rădăcină, semințe si ulei din semințe) au fost utilizate în tratarea diferitelor boli, inclusiv a celor cardiovasculare, a tulburărilor și inflamațiilor gastrointestinale. Frunzele sale fac parte de mii de ani din dieta localnicilor. Conțin o cantitate importantă și variată de vitamine, minerale, antioxidanți și toți cei 18 aminoacizi esențiali. Tocmai de aceea, frunzele de Moringa sunt considerante alimentele cele mai bogate în nutrienți, comparat la greutatea lor. Iată ce conțin frunzele de Moringa (comparat g per g): de 7 ori mai multa vitamina C comparativ cu portocalele; de 4 ori mai mult calciu comparativ cu laptele; de 3 ori mai multe proteine comparativ cu lintea. Dacă vreți să aveți mereu o stare de bine, puteți folosi pudra de frunze de Moringa în smoothie-ul zilnic. Este o modalitate ușoară de a oferi corpului un superaliment cu adevărat extraordinar. Dacă doriți o băutură hidratantă, se poate amesteca pudra de frunze de Moringa cu apă și suc proaspăt stors dintr-o lămâie.
Extractele din frunzele și semințele plantei Moringa conțin compuși cu proprietăți antibacteriene. Extractul inhibă dezvoltarea microorganismelor generatoare de toxiinfecții alimentare, precum Staphylococcus aureus, Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter aerogenes si Escherichia coli. Este eficient împotriva E.coli și Salmonella typhimurium.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau