Nucile, beneficii neștiute pentru sănătate. Ce efect au asupra creierului
Dimensiune font:
Nucile sunt bogate în nutrienți care aduc beneficii uriașe creierului. Consumate în mod regulat ca parte a unei diete sănătoase, nucile încetinesc îmbătrânirea creierului și pot reduce riscul apariției bolii Alzheimer, potrivit Clinicii Mayo. Nucile sunt bogate în vitamine, minerale și substanțe fitochimice considerate o sursă importantă de sănătate, inclusiv fibre, vitamina E, magneziu, tiamină și zinc. Toate acestea sunt benefice corpului, dar și creierului.
Nucile conțin concentrații mari de acizi grași mono și polinesaturați ”Nucile au un profil optim de acizi grași, incluzând în general concentrații mari de acizi grași mono și polinesaturați. În special au acizi grași omega-3, care sunt excelenți pentru creier, explică expertul în nutriție Wendy Bazilian. Există însă unele lucruri de care ar trebui să ținem cont atunci când mâncăm nuci, potrivit Livestrong.
1. Evitați să mâncați nuci combinându-le cu sare sau cu zahăr Sarea și zahărul sunt adesea folosite pentru a da nucilor un plus de aromă. Dar consumul de sare sau zahăr în exces poate avea un efect negativ asupra sănătății cognitive, așa cum au arătat numeroase cercetări. Aportul ridicat de sodiu este legat de un risc mai mare de demență, conform datelor publicate în 2020 în Journal of Alzheimer’s Disease. De asemenea, este dovedit că un consum excesiv de zahăr crește șansele de Alzheimer, demență și accident vascular cerebral. Cea mai bună soluție ar fi să mâncați nucile simple, fără niciun alt ingredient. De asemenea, încercați să limitați consumul de nuci confiate, care conțin foarte mult zahăr.
2. Mâncați nuci zilnic Nucile sunt benefice creierului când sunt consumate în mod regulat. Adepții dietei mediteraneene cu conținut scăzut de sare au avut cele mai puține riscuri de a suferi de Alzheimer și demență când au consumat nuci, semințe și leguminoase și de cinci ori mai mult pe săptămână. De aceea, experții recomandă să adăugați nuci în iaurt sau în fulgii de ovăz la fiecare mic dejun.
3.Fiți totuși atenți la cantitate Nucile au mulți nutrienți dar și multe calorii. O porție de 100 de grame de nuci conține 246 de calorii, în timp ce aceeași cantitate de caju are 236 de calorii.Prin urmare, încercați să nu depășiți ”bugetul caloric al zilei”, spune Alisa Bloom, expert în nutriție. Acest lucru ar putea spori șansele de îngrășare, cu o probabilitate mai mare de declin cognitiv și demență, conform unui studiu din Proceedings of the Nutrition Society. Ca să știți exact cât mâncați, puneți nucile într-o ceașcă sau un bol mic, în loc să le mâncați direct din pungă!
4.Căutați nucile organice Expunerea la anumite pesticide ar putea crește riscul de disfuncție cognitivă, Alzheimer și demență, potrivit unei analize din revista Toxicology Letters. Substanțele chimice utilizate pentru cultivarea nucilor, arahidelor și fisticului prezintă potențiale riscuri pentru sănătate. Încercați, pe cât posibil, să vă aprovizionați cu nuci organice. Dacă acest lucru nu vă este la îndemână, nu renunțați să mai mâncați! Forma miezului nucii i-a făcut pe oameni, încă din Antichitate, să le considere ”alimentele creierului.” Ulterior, numeroase studii științifice au confirmat efectul benefic al nucilor în ceea ce privește eliminarea „pierderilor de memorie“ şi sporirea capacităților intelectuale.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau