Parlamentarii au luat decizia în privința cărnii. Ce urmează să fie interzis
Dimensiune font:
Legea cărnii a fost modificată astfel încât în România să fie complet interzisă comercializarea cărnii produse în laborator.
Parlamentarii din comisia de agricultură au propus o lege a cărnii menită să îi protejeze pe români. Unul dintre articole interzice la noi vânzarea cărnii artificiale sau a produselor din carne artificială, deși deocamdată doar în Statele Unite, Canada și în Singapore sunt companii care produc carne dezvoltată în laborator din celule de la animale.
Parlamentarii au interzis carnea creată în laborator
Carnea artificială nu va putea fi comercializată în România. Așa au decis parlamentarii, după ce în câteva țări din lume există o astfel de practică de comercializare.
Senatorii din comisia de agricultură au adoptat o modificare a legii cărnii, astfel încât astfel de produse să nu ajungă pe piața noastră:
„În România încă mai creștem porci în bătătură și mâncăm cârnați”, au argumentat aleșii.
George Scarlat, președintele comisiei de agricultură din Senat:
„Suntem hârăziți de bunul Dumnezeu să avem încă o agricultură spre tradițional, să avem ce produce. Românii cresc porci pe bătătură, mănâncă cârnați”, a menționat acesta.
Obligația de a afișa pe etichetă țara de proveniență a cărnii
Pentru produsele din raft, fie carne brută, fie mezeluri, comercianții trebuie să afișeze pe etichetă țara de proveniență. Parlamentarii susțin că multe magazine păcălesc oamenii cu afișe „produs în România”, iar produsele nici măcar nu sunt 100% carne. De noua lege nu scapă nici restaurantele, pizzeriile sau fast-food-urile, acestea fiind obligate la rândul lor să menționeze țara de proveniență a cărnii.
În cazul în care legea este încălcată, amenzile sunt destul de drastice, și încep cu suma de 20.000. Pentru a putea fi pusă în aplicare, lege trebuie să primească și votul în plenul celor două camere.
Proiectul stabileşte că „produs românesc” din carne înseamnă „carnea şi produsele din carne rezultate din carcasele provenite 100% din fermele din România” şi este interzisă folosirea acestei sintagme, dacă nu sunt îndeplinite condiţiile.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau