Peste 4 milioane de români sunt în pericol. Află de ce boală suferă
Dimensiune font:
Peste 4 milioane de români se confruntă cu obezitatea, boală care poate distruge tot organismul. Aceasta vine la pachet cu afecțiuni cardiovasculare, diabet și alte probleme grave.
Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității a transmis că această boală vine cu multe riscuri. Pe 17 mai 2022, sub auspiciile Comisiei pentru Sănătate din Senatul României, a fost lansată oficial la Palatul Parlamentului Coaliția Națională pentru Combaterea Obezității. Specialiștii încearcă să arate că este vorba o boală cronică care poate duce la deces într-un timp foarte scurt.
Coaliția încearcă să îi facă pe români să înțeleagă că obezitatea vine cu complicații severe și cucosturi ridicate pentru sistemul de sănătate.
Obezitatea, o boală extrem de gravă
La nivel mondial, din ce în ce mai multe persoane s-au confruntat cu obezitatea:
800 milioane persoane trăiesc cu obezitate;
• Obezitatea la copii se estimează că va crește cu 60% până în 2030, când numărul copiilor cu obezitate va atinge 250 milioane;
• Costurile cu consecințele medicale ale obezității vor atinge 1 trilion dolari până în 2025.
Revoluție totală în sistemul de Educație. Nimic nu va mai fi la fel cu ceea ce știam
Un stil de mâncat sănătos, revoluționar. Care sunt secretele alimentației curate
Viitorul omenirii se decide la Davos. În Elveția, pun lumea la cale bogații Planetei
OMS a declarat că este vorba deja de o ”epidemie” de exces ponderal şi obezitate care produce 1,2 milioane de decese anual. Aceasta este din ce în ce mai răspândită în Europa.
Nici în Romania situația nu arată mai bine:
• 31,4% dintre adulţii cu vârste cuprinse între 20 şi 79 de ani suferă de obezitate (adică peste 4 milioane de persoane), 34,6% din populația României e afectată de suprapondere, iar 6 din 10 adulți au probleme cu greutatea .
• Până în 2030, România vă avea peste 490.000 de copii cu obezitate. Țara noastră are 7/10 scor de risc în ceea ce privește creșterea obezității la copii până în 2030 (de la 8,3% în 2016 până la 20,1% în 2030).
• Scorul de risc al României în privința obezității: urmând politicile actuale, șansele să respectăm planul de reducere a riscului de creștere a prevalenței obezităţii până în 2025, asumat ca partener OMS, sunt de 0% la populația adultă de sex masculin și de 4% la populația adultă de sex feminin .
• Incidența foarte ridicată a obezității în România este dublată și de o percepție deformată pe care românii o au asupra acesteia – doar 1 din 4 români din mediul urban care se confruntă cu obezitate recunoaște și conștientizează afecțiunea și riscurile asociate acesteia .
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau