Scapam lumea de coronavirus sau de foamete?alegeti! http://clahar.eu/

CLAUDIU  221607981

Dimensiune font:

| 29-05-2020 17:33

 Traim vremea cand masca chirurgicala a devenit cel mai vandut obiect vestimentar, economia are picioare de lut si oamenii capata paloarea deprimarii din cauza nesigurantei.viitorul vine sigur, dar nimeni nu mai stie cum va arata el, iar boom-ul economic pare un banc din romania comunista.intr-un context sinistru, neprevazut de expertii planetei, 130 de milioane de oameni din 36 de tari au aflat ca ii paste o foamete ca in vremurile de groaza ale marelui razboi(primul razboi mondial).ei se adauga celor peste 800 de milioane de oameni din 55 de tari care deja traiesc de azi pe azi, la granita subtire dintre viata de animal si aceea de om, si pentru care spectrul pandemiei e in cel mai rau caz o tragedie izbavitoare.sunt 206 tari in lume, o certifica ONU, dintre care unele foarte bogate si cele mai multe foarte sarace.intre ele se zbate o “turma” de state devenite piata altora integral si fara pretentii de autoguvernare, directii proprii si independenta reala.aliantele mondiale au cel mult doi-trei lideri fiecare(uniunea europeana-germania, franta, inca marea britanie,NATO-SUA, spatiul ex-sovietic e teritoriul rusesc, asia se imparte intre china si japonia)si, in aceasta geostrategie partinitoare, lumea mai suporta doar o tara neutra, o tara care tine toti banii-elvetia.

 

Statistica dura a ravagiilor coronavirusului ocupa prima pagina, dar  media se ocupa in continuare si de cei bogati, de cei alesi, de cei pentru care maine nu va fi niciodata o problema de viata si de moarte daca nu pune covid-ul mana pe ei.topurile mondiale sunt pline de miliardari cu nume, prenume, domenii de activitate si averi. plus copii, nepoti, amante si cluburi de fotbal sau din alt sport detinute ca distractie si satisfacerea vanitatii.nu am vazut inca o lista cu top 100, macar 100, oameni saraci.nu le vezi numele nicaieri, pe nici un ziar, coperta sau pur si simplu intr-o carte.un top in care sa se spuna ca au trait atat, in locul x si au murit dupa ce n-au mancat nimic in 30 de zile din ultimele 90 ale vietii lor.lumea se zbate intre frica de coronavirus si teama de recesiune economica, dar 1 miliard de oameni traiesc in recesiune din prima clipa a vietii lor. nu ii pune nimeni pe tricouri, initiativele par mai mult o propaganda proasta, iar celelelate 7 miliarde de oameni   nu ii baga in seama, doar isi fac provizii pe termen lung, traind cu speranta ca un  doctor genial vrea neaparat premiul nobel si va inventa vaccinul.maine ar fi perfect..

suntem multi, diferiti, colorati, dar toti suntem oameni.facem ce facem si mereu ne ingrozeste viitorul si nu prezentul complicat.intre ce a fost si ce va fi, lumea asta, plina de oameni, nu are luciditatea sa vada ca acum e momentul zero.”0, ce fiinta e si omul ca se poate plange de el insusi!”spune goethe intr-o scrisoare pe la 1800.De atunci au trecut peste 200 de ani si fiecare om, din cei 7 miliarde de oameni care au mancat azi cat de cat, se plange si se teme ca viata nu va mai fi la fel de frumoasa ca aceea traita pana in anul 2020.dar miliardul celalalt nu mai plange si nu mai spera nici macar la un convoi umanitar cu produse alimentare.pentru ca ei au invatat deja lectia.se pot ajuta doar singuri si doar o vreme, nu au de ce sa se mai sperie de o boala noua, nu au dupa ce plange ca si calitatea vietii, ei accepta viata aspra, dar nu-si accepta soarta.se zbat in neputinta pana la capat, dar macar o fac cu toate puterile pentru un scop real:sa scape de foamete.pentru ei nu exista altceva mai grav decat foamea si diagnosticul de pe certificatul de deces nu ii mai intereseaza in vremuri de pandemie. in loc de reorganizare mondiala lumea vrea economia sa duduie(ce termen idiot) tot pentru oamenii care au trait bine, in loc de solidaritate reala oamenii isi plang singuri de mila, in loc sa faca un salt umanitar liderii politici isi regleaza conturile si se fac ca inteleg suferintele lumii.

foametea nu e de ieri si nu va dispara nici maine daca se inventeaza vaccinul anti-covid.si coronavirusul nu ne-a invatat nici o lectie se pare.vrem o lume ca-nainte, dar niciodata lume nu va mai fi la fel.asta o spune logica elementara.acum stim ca natura nu s-a predat, ca tot ce facem are urmari si daca nu eradicam relele seculare nu vom face fata, cu calm si competenta, noilor amenintari.cine va rescrie istoria lumii, dupa anul 2020, trebuie sa-si defineasca intai prioritatile si sa respecte planurile.altfel, data viitoare, viitorul virus nu va mai veni din china cea superdezvoltata, ci va veni din africa infometata.si cu foamea nu te pui.o stie lumea intreaga.ce face foamea din om o arata si istoria plina de exemple triste pana in secolul XVII, inclusiv in europa, perioada cand olanda a devenit prima tara care a eradicat foametea printr-o organizare politica si economica complexa.am vazut efectele fricii de foamete si in zilele recente de panica, din supermarket-uri, cand poporul a cumparat orice si aveai impresia ca, de fapt, coronavirusul se hraneste cu mancarea de pe rafturi si nu cu vietile oamenilor.

 

 Claudiu Hirceaga   http://clahar.eu/

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
ZAHĂRUL - ucigaşul tăcut din alimentaţie
20/11/2024 12:24

ZAHĂRUL - ucigaşul tăcut din alimentaţie ,,Pentru o viata sanatoasa evitati excesul de sare, zahar si grasimi’’. Auzim probabil prea des acest indemn insa nimeni nu ne spune ce inseamna acest e ...

Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de demență
19/11/2024 12:30

Consumul de nuci este asociat cu un risc mai scăzut de dementă Dementa se dovedeste a fi foarte greu de tratat cu medicamente, dar oamenii de stiintă incearcă să găsească „ingrediente secrete&rdqu ...

Astenia de toamna. Realitate sau mit?
19/11/2024 11:33

Astenia de toamna. Realitate sau mit? Trecerea la un nou sezon, in speta trecerea de la vara la toamna, este marcata de o schimbare a starii de spirit, provocata de ajustarea intregului organism la schimbari ...

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp
18/11/2024 13:02

Cum ajută ficatul la eliminarea toxinelor din corp   Ficatul este considerat, pe bună dreptate, un motor al detoxifierii organismului. El are un rol esential in sănătatea noastră, indeplinind peste ...

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi
18/11/2024 11:17

Usturoiul - Beneficii cunoscute şi mai puţin cunoscute ale consumului de usturoi  Cunoscut in mod special datorita aromei inconfundabile si gustului pe care il confera preparatelor culinare, usturo ...

Peste 10.000 de candidaţi susţin duminică examenul de intrare în rezidenţiat
17/11/2024 08:01

Ministerul Sănătătii organizează duminică, 17 noiembrie, concursul national de intrare in rezidentiat 2024, sub formă de test-grilă cu 200 de intrebări. Conform datelor oficiale, sunt inscrisi 10.575 de ...

Doctorița din scandalul copilului mort de la Târgu Jiu, tratamente în parcare. În trecut fusese condamnată pentru moartea unei tinere
16/11/2024 00:37

O doctorită implicată in cazul copilului mort la Spitalul de Urgentă din Targu Jiu a fost filmată in timp ce trata pacienti in parcare contra-cost. In trecut femeia a fost condamnată pentru ucidere din cul ...

Ministrul Rafila: Nu există restricţii la numărul paturilor de paliaţie şi a finanţării de la CNAS
16/11/2024 00:26

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, la Oradea, că nu există restricţii in privinţa numărului paturilor de paliaţie din spitale şi a finanţării acestora de Casa Naţională de ...

Viitorul nu arată deloc bine. Tinerii sunt tot mai anxioși, disperați și speriați. Ce este solostalgia?
15/11/2024 12:03

O nouă formă de suferintă psihologică afectează generatia tanără la nivel global. Sase din zece tineri se simt speriati, anxiosi si disperati cand se gandesc la viitorul planetei, iar specialistii au num ...

Bolile copilăriei - cum să te pregătești pentru reîntoarcerea copilului în colectivitate
15/11/2024 10:25

Bolile copilăriei - cum să te pregătesti pentru reintoarcerea copilului in colectivitate Revenirea in colectivitate după vacantă poate fi un moment marcat de entuziasm pentru copilul tău, dar si de provo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei