Spitalele româneşti, în pragul colapsului
Dimensiune font:
România va activa, marţi, Mecanismul de Protecţie Civilă al UE, în contextul crizei COVID, şi va cere cantităţi suplimentare dintr-un medicament pentru pacienţii COVID critici. Deşi spitalele sunt depăşite, soluţia autorităţilor a fost suspendarea operaţiilor. Anunţul a fost făcut luni seară de Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, care a menţionat: „Mâine urmează să fie activat Mecanismul de Protecţie Civilă, la cererea Ministerului Sănătăţii, pentru medicamentul Tocilizumab. Este un medicament al cărui furnizor nu poate să furnizeze toate cantităţile necesare. (...)
Arafat a mai menţionat că la nivelul MS şi DSU se analizează posibilitatea de a solicita şi „echipamente, în mod deosebit oxigenatoare individuale”, pentru a facilita creşterea numărului paturilor cu oxigen în spitalele care au paturi libere, dar care nu sunt conectate la oxigen.
30 de zile, blocate toate spitalele, iar toţi medicii, obligaţi să trateze cazuri COVID. România tot nu cere ajutor de la UE
Criza provocată de numărul zilnic extrem de ridicat de cazuri noi de infectare cu coronavirus, numărul mare de internări în spital şi ocuparea în regim accelerat a paturilor de terapie intensivă au adus sistemul sanitar românesc în pragul colapsului.
Marţi, în spitale erau internaţi peste 14.000 de pacienţi cu coronavirus şi peste 400 de copii, iar la terapie intensivă, pacienţii cu COVID au ajuns să fie trataţi pe paturile din rezerva operaţională, pentru că în secţiile ATI principale nu mai erau locuri în aproape toată ţara.
Cititi mai multe pe newsweek.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau