Toamna, anotimpul consumului de cătină
Dimensiune font:
Cătina este utilizată de secole în Asia și Europa, datorită profilului său nutrițional excelent. Acest fruct este originar din zona Munților Himalaya, însă faptul că se adaptează rapid la diverse condiții de mediu a permis, în cele din urmă, cultivarea sa pe tot mapamondul. Cătina este un aliment extrem de apreciat, inclusiv de către medici, care îi recunosc proprietățile excelente și beneficiile aduse asupra sănătății. Siropul de cătină păstrează toate aceste beneficii și proprietăți. Acesta are un nivel ridicat de minerale, fibre, vitamine, proteine și antioxidanți, astfel că merită pe deplin titlul de superaliment.
De ce este siropul de cătină un superaliment?
Alegând să consume în mod regulat sirop de cătină presat la rece, oamenii vor beneficia de toate proprietățile pe care le are fructul. Care sunt acestea și de ce fac din cătină un superaliment? Conform unui studiu publicat în Journal of Food Science, în 100 de grame de cătină se găsesc aproximativ 400 de grame de vitamina C. Prin comparație, conținutul de vitamina C dintr-o portocală este de peste 10 ori mai mic! În plus, cu peste 190 de ingrediente bioactive – fibre, antioxidanți, proteine, acizi grași, minerale, flavonoide și vitamine – cătina este, cu adevărat, un boost pentru sănătate.
Proprietățile siropului de cătină
Siropul de cătină este excelent pentru cei care doresc să mențină o stare de sănătate bună, aducând numeroase beneficii organismului. Însă, beneficiile aduse nu se limitează la starea de sănătate fizică, deoarece acest superaliment poate ajuta inclusiv în depresie. Iată care sunt câteva dintre cele mai importante avantaje de care se pot bucura cei care consumă sirop natural de cătină!
Efect antiinflamator asupra sistemului digestiv
Datorită conținutului ridicat de acizi grași omega 3, 6, 7 și 9, efectul antiinflamator pe care cătina îl are asupra organismului poate fi sesizat cu precădere la nivelul sistemului digestiv. Concret, consumul regulat al siropului de cătină ajută persoanele care se confruntă adesea cu constipația. Acizii grași ajută la lubrifierea intestinelor, reglând, astfel, tranzitul intestinal.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau