A venit şi răsplata!
Dimensiune font:
Trupa lui Daniel Pancu a obţinut duminică, în cadrul etapei a IV-a a Ligii 1, primul succes în deplasare din acest sezon, dispunând cu 3-2 (1-1) de UTA, după ce a fost condusă de două ori, şi a mai spălat astfel din ruşinea suferită în precedentele două runde, când a pierdut încasând câte patru goluri!
Citește și: Spaniolul Carlos Taberner a câștigat „Concord Iași Open” şi pleacă la Roland Garros!
Antrenorul de la CSM Poli Iaşi nu i-a avut la dispoziţie pe Frăsinescu şi pe Zajnovic, ambii accidentaţi, şi a decis să-i trimită pe teren pe Baxevanos, în centrul liniei de patru fundaşi alături de Mihalache, şi pe A. Cristea ca atacant central, încadrat de Platini şi Calcan. UTA a pornit ca din puşcă şi Buhăcianu, fostul jucător al Ştiinţei Miroslava, a scăpat singur pe stânga şi a şutat pe jos, în diagonală, însă tânărul portar ieşean Axinte a plonjat şi a reţinut. Echipa gazdă a considerat că jocul va fi o simplă formalitate pentru ea şi a continuat să atace, însă CSM Poli nu s-a mulţumit doar să se apere, ci a început să iasă cu mai mult curaj şi din propria jumătate de teren. Vanzo şi Breeveld au fost activi şi au dus baloanele cu precădere spre Platini şi A. Cristea, iar prima situaţie bună a apărut în minutul 23, când Calcan a centrat în careu pentru Platini, dar acesta n-a găsit soluţia optimă la 10 metri de poarta adversă.
După patru minute a apărut însă o altă sincopă în apărarea ieşeană. Baxevanos a respins neglijent o centrare fără orizont pe care Buşu n-a putut-o bloca, Buhăcianu a şutat de la 18 metri, Hora, scos din ofsaid de acelaşi Buşu, a îmblânzit balonul şi i-a pasat lui C. Rus, care a trimis spre poartă de la 12 metri, Baxevanos a încercat să se opună, însă din pieptul său mingea s-a strecurat în poartă!
CSM Poli n-a acuzat deloc vreun şoc şi a continuat să pună probleme în atac, desenând câteva acţiuni promiţătoare, dar Calcan a stricat două dintre ele trimiţând pase la portarul advers. I-a arătat însă A. Cristea, în minutul 35, cum se finalizează. Bine angajat frontal de Breeveld, valorosul atacant a preluat şi de la 14 metri uşor lateral dreapta a şutat pe jos, în diagonală, la colţul lung, iar mingea a ajuns în plasă pe sub neatentul portar Moldovan. Acelaşi portar de la UTA a comis cinci minute mai târziu o gafă în propriul careu, dar Platini a tratat cu prea mare lejeritate faza şi a greşit o pasă simplă pentru A. Cristea, care ar fi putut înscrie în poarta goală.
Ursu, ca Bărbulescu
Nemulţumit de Hora, antrenorul de la UTA, Laszlo Balint, l-a înlocuit la pauză cu Morar, dar echipa sa a fost parcă şi mai confuză în exprimare. În minutul 60, Breeveld i-a pasat lui Vanzo, iar acesta l-a angajat pe A. Cristea, aflat la limita ofsaidului, care de la 14 metri a găsit o diagonală şi mai bună decât în minutul 35 şi l-a executat pe Moldovan. Golul a fost anulat pe motiv de ofsaid, însă, un minut mai târziu, Ursu, abia introdus pe teren, s-a deplasat cu mingea la picior de-a latul terenului până a ajuns în flancul stâng, dar n-a pasat colegului său venit la susţinere, ci s-a întors, şi-a potrivit mingea pe dreptul şi de la peste 25 de metri a prins un şut senzaţional, cam ca al lui Bărbulescu din legendarul meci cu Honved, iar Axinte nu s-a putut opune golului.
S-ar fi putut crede că formaţia ieşeană abia acum va acuza un şoc, deoarece în loc de 2-1 pentru ea tabela indica 2-1 pentru UTA! Formaţia gazdă a continuat însă să atace tot mai haotic, iar Mihalache a respins orice minge ceva mai incomodă şi a dat deplină siguranţă întregii echipe. Pancu l-a înlocuit în minutul 66 pe A. Cristea cu Popadiuc, banderola de căpitan de echipă a ajuns la Breeveld, Platini a trecut în centrul atacului, iar mult prea discretul Calcan a fost mutat pe dreapta pentru a-i face loc pe stânga noului intrat, care însă a irosit o ocazie foarte bună de a egala, dar, singur cu Moldovan, nu a găsit culoarul ideal spre gol.
Fără frică
Pancu a dat semne în minutul 75 că nu este un antrenor fricos şi l-a înlocuit pe Breeveld cu tânărul F. Cristea, iar banderola a ajuns în sfârşit la Mihalache. UTA continua să fie foarte rău aşezată pe teren, jucătorii săi fiind atât de răsfiraţi încât practic invitau echipa adversă să atace în valuri. CSM Poli a sesizat foarte bine inexactităţile arădene din defensivă, iar în minutul 76 şutul fundaşului dreapta Onea, mult mai activ în actul secund, a fost blocat, Calcan i-a pasat lui Vanzo, acesta i-a trimis lui Platini în centrul careului, care a şutat destul de slab, Albu a încercat să se opună, dar tot n-a putut împiedica balonul să intre în poartă.
Trupa lui Pancu nu s-a mulţumit doar cu un punct în faţa unei adversare care deja gâfâia, punct pe care l-ar fi putut obţine la pas. Iar Onea nu s-a mulţumit până să nu trimită un şut pe spaţiul porţii. În minutul 84, şi-a aşezat mingea pe stângul, iar din colţul careului mare a prins un şut de zile mari, balonul ducându-se parcă telecomandat la colţul lung, sub transversală, aproape de încheietura barelor, Ciobanu fiind doar un spectator neputincios, execuţia semănând izbitor cu cea graţie căreia A. Cristea înscria nu chiar demult cu FC Botoşani în deplasare.
Finalul a fost controlat fără mari emoţii de CSM Poli, echipa adversă arătând tot mai debusolată, fiind practic o nou-promovată care dacă a putut transfera câţiva jucători experimentaţi a crezut că peste noapte va înlătura ecartul evident dintre cele două eşaloane. În schimb, Pancu a fost răsplătit pentru fotbalul pe care-l propune, însă succesul de la Arad n-ar trebui savurat mai mult decât se cuvine. Echipa a arătat ceva mai bine, în ciuda debutului tare modest, dar şi UTA a fost o adversară accesibilă. Sunt însă alte trei puncte ce vor prinde tare bine atunci când se va trage linie, iar echipa ar trebui să arate şi mai bine duminică, atunci când va primi vizita celor de la FCSB, într-un meci contând pentru etapa a V-a, programat de la ora 21:30. Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau