Niciun junior ieşean în Naţionala U18 a României
Dimensiune font:
Foarte mulţi suporteri ai Politehnicii Iaşi au cerut fostului antrenor Daniel Pancu să se bazeze mai mult pe ce produce Academia şi să nu mai aducă tot felul de exotici pentru a completa numeric lotul echipei mari. Acelaşi lucru se pretinde acum de la noul antrenor, Andrei Cristea. Dar, vorba aceea, de unde nu-i, nici Dumnezeu nu poate cere! În Campionatul Elite, Politehnica n-a întrunit punctajul necesar pentru a fi primită. Juniorii mari fac doar antrenamente şi dispută jocuri amicale. Când şi când.
Consecinţa e tristă şi descurajantă. Pentru prima dată, după foarte mulţi ani, Iaşul nu mai are niciun junior convocat în lotul lărgit al Naţionalei U18, care a re programat un stagiu de pregătire la Centrul Naţional de Fotbal Buftea în perioada 10-17 februarie.
E vorba de fotbaliștii generaţiei 2003, pregătiţi de Adrian Văsâi, care vor disputa și două jocuri amicale în faţa unor echipe de club U18.
Dar, iată lotul convocat pentru această acţiune:
Portari: Robert Popa (U Craiova 1948 SA), Marius Aldescu (Pandurii Lignitul), Aleksander Mitrovic (Dinamo)
Fundași: Sergiu Pârvulescu (Gloria Buzău), Andrei Zaharia (Astra), Alexandru Pantea (FCSB), Gabriel Dănuleasa (Viitorul Constanţa), Alexandru Trifan (FCSB), Dan Sîrbu (Viitorul Constanţa), Gergely Botond (AFK Csikszereda), Bogdan Lazăr (Viitorul Constanţa), Fabrizio Constantin (Unirea Bascov), Robert Sălceanu (Dunărea Călărași)
Mijlocași: Andrei Pandele (FCSB), Aurelian Ciuciulete (FCSB), Rareș Dogaru (Gaz Metan Mediaș), Paul Coza (FCSB), Dan Nicula (Gaz Metan Mediaș), Gabriel Plumbuitu (Gaz Metan Mediaș), Rareș Ilie (Fotbal Club Rapid), Vadim Covalciuc (Metaloglobus), Roberto Mălăele (Viitorul Constanţa), Romeo Niţă (FCSB), Ștefan Bodișteanu (Viitorul Constanţa)
Atacanţi: Andreas Chiriţoiu (FCSB), Luca Andronache (Viitorul Constanţa), Demetris Cristodulo (ASU Politehnica Timișoara)
Precum se vede, niciun produs al fostului Centru de Copii şi Juniori, actuala Academie. Deşi Victor Petrişor a debutat în Liga 1, bine doar câteva minute, dar are serioasă concurenţă pe post. Calcan a dat surprinzător de bine, e mult mai matur. Ieşeanul mai are un dezavantaj: pe banda lui, în spate, un fundaş mult prea fluctuant. Care antrenor cu picioarele pe pământ şi mintea la purtător poate risca să înceapă un meci de şase puncte cu un flanc stâng atât de fragil?
Şi ar mai fi câţiva juniori propozabili pentru lotul naţional U18, dar pandemia, lipsa competiţiilor şi, nu în ultimul rând, cvasianonimatul în care-şi desfăşoară munca antrenorii de copii şi juniori duc la acest trist deznodământ. Nu mai vorbim despre condiţiile de pregătire, de salarizarea tehnicienilor şi de multe alte mici, dar esenţiale amănunte.
Şi mai frustrant e finalul comunicatului FRF: "această generaţie de tricolori va evolua în toamnă în preliminariile EURO U19 din 2022. România se află într-o grupă alături de Turcia, Letonia și San Marino. Se califică mai departe la Turul de Elită câștigătoarele celor 13 grupe, ocupantele locurilor secunde și cea mai bună echipă de pe locurile 3. Turul de Elită (7 grupe de câte 4) va avea loc în primăvara lui 2022. La EURO vor merge cele 7 câștigătoare de grupă. Turneul final cu 8 participante va fi găzduit de Slovacia în perioada iulie-august 2022, în vreme ce turneul final din 2021 va fi găzduit de România. Generaţia 2003 se calificase la Turul de Elită pentru EURO 2020 la nivel U17, dar toată ediţia a fost anulată din cauza pandemiei".
Hagi a băgat aproape toată averea lui în proiectul de la Ovidiu. La Iaşi, antrenorii trebuie să-şi mai găsească încă unul-două servicii ca să poată trăi, iar părinţii e musai să contribuie, că altfel tragem heblul. Aici am ajuns, Dunărea Călăraşi, Unirea Bascov (am căutat pe net să văd pe unde-i comuna asta), Metaloglobus ori Pandurii Lignitul dau jucători la lot. Iaşul nu. Marcel FLUERARU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau