Poli Iași nu-și mai poate plăti datoriile și solicită „concordat preventiv”!
Dimensiune font:
* Datoriile clubului nostru sunt de aproximativ 10.5 milioane lei, din care 8.5 milioane lei reprezintă datorii la bugetul statului. Restanțele nu mai puteau fi eșalonate din cauza faptului că erau prinse în eșalonarea din anul 2019, iar legea nu permite ca o eșalonare să fie mai lungă de 5 ani și astfel s-a ajuns la această procedură”, au transmis cei de la Poli Iași
Miercuri, conducerea clubului ACSM Politehnica Iași a ieșit public cu un anunț care, deși reprezintă o surpriză, dă fiori iubitorilor fotbalului ieșean.
Datoriile acumulate în ultimii 7 ani au determinat conducerea Asociației Clubul Sportiv Municipal Politehnica Iași să solicite deschiderea procedurii de concordat preventiv. „Activitatea clubului se va desfășura în continuare, ca până în acest moment, doar că sub supravegherea unui administrator concordatar. Datoriile clubului nostru sunt de aproximativ 10.5 milioane lei, din care 8.5 milioane lei reprezintă datorii la bugetul statului. Restanțele nu mai puteau fi eșalonate din cauza faptului că erau prinse în eșalonarea din anul 2019, iar legea nu permite ca o eșalonare să fie mai lungă de 5 ani și astfel s-a ajuns la această procedură”, au transmis cei de la Poli Iași.
Conducerea clubului menționează că, din dorința de a asigura o stabilitate financiară a clubului și a putea obține în continuare licența pentru Superligă, a fost solicitată declanșarea unei proceduri de concordat preventiv care va putea permite o nouă eșalonare a datoriilor la bugetul statului, pe o perioadă de 4 ani, fără a plăti alte penalități. „Activitatea sportivă atât la echipa de seniori din Superligă, cât și la grupele de juniori din Academie și la echipele de fotbal feminin se desfășoară normal. Nu există motive de îngrijorare privind plata drepturilor financiare către foști și actuali jucători, antrenori și alți angajați ai clubului - conform contractelor, precum și către furnizori”, mai spun cei din conducerea ACSM Politehnica Iași, menționând că fac toate eforturile pentru reechilibrarea din punct de vedere financiar al clubului.
Concordatul este o procedură judiciară de prevenire a insolvenței, a cărei deschidere suspendă executările silite, iar debitorul își redresează activitatea și își achită total sau parțial creanțele afectate în baza unui plan de restructurare votat de creditorii ale căror creanțe sunt afectate și care va fi omologat de judecătorul-sindic, după verificarea îndeplinirii condițiilor de legalitate.
Concordatul oferă societății aflate în dificultate posibilitatea de redresare pe baza unui Plan de restructurare, care trebuie să prevadă și modalitatea de achitare a creanțelor față de toți sau o parte dintre creditori (creditorii afectați prin concordat) și care, după ce va fi aprobat de acești creditori, va fi omologat de către judecătorul sindic.
După deschiderea procedurii, Administratorul concordatar sau Debitorul, asistat de acesta, întocmește Planul de restructurare. O parte semnificativă din strategia de abordare a Planului va fi împărțirea creanțelor în afectate (supuse unui discount sau eșalonate) și neafectate (ce urmează a fi achitate conform titlurilor de creanță), doar creditorii cu creanțe afectate putând participa apoi la votul asupra Planului.
Programul de plăți către creditori poate să prevadă o perioadă de maxim 48 de luni, ce poate fi prelungită cu 12 luni de judecătorul sindic pe baza unei solicitări motivate. Daniel LEONTE
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau