Primul obstacol pentru Rednic în calea cupelor europene!
Dimensiune font:
Ieri a fost efectuată tragerea la sorţi a partidelor din cadrul sferturilor de finală ale Cupei României la fotbal, jocuri ce se vor disputa în perioada 3-5 martie, cu începere de la ora 14:30, cu excepţia celor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior. CSM Politehnica Iaşi se va confrunta, acasă, cu Universitatea Craiova, formaţie care nici nu concepe să nu se califice în semifinale. „Mi-aş fi dorit o confruntare cu FCSB, pentru a aduce cât mai mulţi spectatori în Dealul Copoului, acesta fiind unul dintre obiectivele mele. Craiova este o echipă puternică, titrată, dar şi Iaşul îşi doreşte Cupa României”, a declarat preşedintele executiv Ciprian Paraschiv. Reamintim că şi antrenorul Mircea Rednic a spus recent că îşi propune să ducă Iaşul încă din acest an în cupele europene, aşa că Universitatea este un prim obstacol în calea obiectivului pe care şi l-a propus.
Directorul sportiv al „U” Craiova, Ovidiu Costeşin, a declarat că întâlnirea cu CSM Poli Iaşi este cel mai echilibrat meci al acestei faze a competiţiei, dar a precizat că formaţia sa putea să aibă un adversar şi mai dificil. „Ţinând cont de adversar, cred că e cel mai echilibrat joc din sferturile de finală. Cred că se putea să picăm şi mai bine, dar se putea şi mai rău. Acum ne aşteaptă şi o deplasare lungă. Noi ne doream să jucăm cu FCSB, pentru că este cel mai puternic adversar rămas în competiţie şi am fi avut ocazia să jucăm la Craiova meciul. Decât să jucăm cu FCSB în finală pe Arena Naţională, ar fi fost mai uşor să jucăm pe Ion Oblemenco. Dar, după cum am spus, se putea şi mai rău decât Iaşi. Adică se putea să avem o deplasare la Sfântu Gheorghe, unde era chiar mai dificil decât la Iaşi. Dar asta e, dacă vrem să câştigăm Cupa trebuie să învingem toate echipele. Are mai puţină importanţă cu cine am căzut acum în Cupă”, a afirmat el.
Celelalte trei confruntări din sferturile Cupei României sunt Clinceni - Dinamo, Hermannstadt - FCSB şi Petrolul (Liga a II-a) - Sepsi.
Simplu foc de paie
Menţionăm că formaţia ieşeană va primi vizita Universităţii şi sâmbătă, de la ora 20:00, în cadrul penultimei etape a sezonului regular în Liga 1, după ce duminică a pierdut şi a doua partidă oficială a anului, fiind înfrântă tot în minutul 85 şi în deplasarea cu Sepsi Sf. Gheorghe (0-1), aşa cum păţise şi la începutul săptămânii trecute, în Copou, cu FC Viitorul (1-2)!
Antrenorul de la CSM Poli Iaşi nu i-a avut la dispoziţie pe Platini şi Passaglia, ambii fiind suspendaţi, iar faţă de primul său joc oficial pe banca Iaşului l-a titularizat în poartă pe Târnovanu, iar ca fundaş central pe Frăsinescu alături de Klimavicius, aşa că A. Radu a revenit fundaş stânga. L-a trimis din primul minut pe Breeveld la închidere alături de argentinianul De Iriondo, dar şi pe A. Cristea în atac împreună cu Omoh. Şi-a dispus jucătorii în sistemul său, preferat, 4-4-2, ba chiar i-a permis o oarecare libertate lui Omoh într-un debut de joc în care fotbalistul venit în această iarnă din Suedia l-a angajat bine pe A. Cristea, după ce Breeveld a interceptat o pasă greşită la mijlocul terenului, dar atacantul ieşean a intrat în unghi, iar şutul său a fost respins de portarul Niczuly.
Începutul meciului a fost însă foarte dârz de ambele părţi, formaţia ieşeană încercând să ţină piept intrărilor gazdelor la limita regulamentului. Jocul a fost fragmentat de faulturi, au fost acordate trei cartonaşe galbene în doar zece minute, însă CSM Poli a ieşit din acest joc până la jumătatea reprizei. Sepsi a căpătat un plus de curaj şi a început să preseze, alternând pasele între linii cu asalturile purtate pe benzi. Au apărut faze fierbinţi la poarta lui Târnovanu, dar au fost rezolvate ori de tânărul portar ce aparţine acum de FCSB, ori Frăsinescu a intervenit decisiv.
Formaţia ieşeană n-a mai contat însă în atac, pierzând repede posesia şi din cauza presingului practicat de elevii antrenorului Leo Grozavu. Mijlocaşii laterali Chacana şi Horşia au făcut schimb de benzi la mijlocul reprizei, dar CSM Poli a continuat să încerce să iasă din apărare cu mingi lungi pentru atacanţi, care foarte rar au ajuns la destinaţie.
Nedumerire
Au fost însă şi câteva faze care s-au stins prea repede pentru că jucătorii încă nu se simt între ei, dar una dintre ele, chiar în debutul actului secund, a fost închegată, când Omoh a centrat în careu de pe stânga, A. Cristea a prelungit cu capul la bara a doua, acolo unde se afla Breeveld, dar acesta a reluat de la doi metri în portar! Eventualul gol ar fi fost anulat însă pe motiv de ofsaid, deşi mijlocaşul era în poziţie regulamentară.
Tot Sepsi a deţinut controlul disputei, dar CSM Poli s-a blocat mult mai bine în apărare, aşa că a rezultat un fotbal modest de ambele părţi. Rednic l-a scos pe A. Cristea în minutul 55 şi l-a trimis pe teren pe Luckassen, însă prezenţele ieşene în apropierea careului advers au rămas la fel de rare. Şi intensitatea atacurilor celor de la Sepsi a scăzut considerabil, chiar şi concentrarea lor, dar Luckassen n-a fost în stare să profite în minutul 82 de gafa fundaşului stânga Fl. Ştefan. S-a trezit cu mingea la picior în careu, dar n-a ştiut ce să facă şi Niczuly i-a confiscat-o! Onea tocmai intrase în locul lui Horşia şi a jucat fundaş dreapta, Grădinaru a avansat mijlocaş, în timp ce Chacana trecuse iar pe stânga şi CSM Poli încerca să dea lovitura decisivă. A fost însă surprinsă pe contraatac în minutul 85, când, la o acţiune „3 contra3”, L. Fulop a şutat din careu la colţul lung, Târnovanu a reuşit să respingă, dar atacantul central Safranko a reluat în plasă de la 6 metri, din faţa lui A. Radu, în timp ce Klimavicius avea alte preocupări, iar Frăsinescu era la mijlocul terenului, dar n-a reuşit să stopeze faza.
Omoh a avut posibilitatea egalării în minutul 90+3, dar a executat pe lângă poartă o lovitură liberă de la 22 de metri, iar Rednic le-a reproşat băieţilor săi după meci că au fost surprinşi prea uşor la faza golului. Are dreptate, dar rămâne nedumerirea că nici măcar în ultima parte a jocului cu Sepsi, la fel ca la cel cu FC Viitorul, când a şi recunoscut că a greşit, nu l-a trimis pe teren pe stoperul Mihalache când duminică încă era 0-0, cel care a demonstrat că poate evolua cu succes, mai ales în jocurile din deplasare, şi în faţa liniei de patru fundaşi... Dragoş GAŞPAR
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau