Xavi Hernandez 
 

FC Barcelona, învinsă în sferturile Cupei Spaniei - Inaki și Nico Williams, eroii lui Athletic Bilbao

Bilbao a deschis scorul prin Guruzeta, după doar 36 de secunde. Barcelona a condus la pauză după ce a marcat prin Lewandowski ('26) Și Yamal ('32), dar gazdele au mai punctat o dată prin Sancet ('49) și a fost nevoie de prelungiri.

Frații Inaki (reprezintă Ghana) și Nico Williams (joacă pentru Spania) au înscris în minutele 105+2, respectiv 120+1.

Athletic Bilbao este a treia echipă care a obținut calificarea în semifinalele Cupei Regelui, după Real Sociedad (2-1 vs Celta Vigo) și Mallorca (3-2 vs Girona). În sferturi se vor mai întâlni Atletico Madrid și Sevilla (joi, de la ora 22:00).

 

Rezumatul partidei dintre Athletic Bilbao și FC Barcelona:

 

La finalul partidei, antrenorul Xavi a afirmat că va părăsi Barcelona la finalul sezonului, dacă echipa nu va juca la nivelul dorit.

„Putem fi mândri că am luptat până la capăt. Am jucat foarte bine cu fotbaliștii noștri tineri, împotriva unei echipe foarte bune. Ei sunt atât de buni pe teren propriu.

Athletic Bilbao este o echipă atât de intensă, a fost foarte dificil... Trebuie să reluăm acum pregătirile și să ne concentrăm pe La Liga și Champions League.

 

Dacă la sfârșitul sezonului nu suntem la un nivel competitiv... va trebui să plec. Știu unde sunt, este un club de top. Aici la Barcelona trebuie să câștigi titluri sau vei fi în pericol. Sunt convins că proiectul de aici are un potențial maxim cu jucători tineri de top” - Xavi Hernandez, antrenorul Barcelonei.