STUDIU. De ce lupul nu va fi niciodată cel mai bun prieten al omului
Dimensiune font:
STUDIU. De ce lupul nu va fi niciodată cel mai bun prieten al omului
Misterul potrivit căruia câinii pot deveni cei mai buni prieteni ai oamenilor, în timp ce lupii sunt foarte greu de domesticit, a fost rezolvat de un grup de cercetători de la Universitatea din Massachusetts. Potrivit experţilor, lupii se dezvoltă mult mai repede decât celelalte rase de câini, acesta fiind şi motiv pentru care lupii îşi definesc personalitatea mult mai repede..
Pentru a ajunge la această concluzie, dr. Kathryn Lord, coordonatoarea studiului, a analizat un grup de 7 pui de lup şi 43 de pui de câini de alte rase. Expertul a monitorizat cum reacţionează aceste animale la diferiţi stimuli olfactivi, auditivi şi vizuali.
Rezultatele obţinute de cercetătorare au arătat că toate rasele de câini îşi dezvoltă aceste simţuri în acelaşi timp: simţul olfactiv şi-l dezvoltă la vârsta de două săptămâni, auzul şi-l dezvoltă la vârsta de patru săptămâni, iar văzul la şase săptămâni.
Cu toate acestea, perioada în care animalele pot fi domesticite şi îmblânzite diferă de la o specie la alta, scrie cotidianul britanic potrivit studiului. Pentru ca un lup să poată convieţui alături de un om, fără să îl atace la un moment dat, ei trebuie să intre în contact atunci când animalul are vârsta de patru săptămâni. Rezultatele studiului mai arată că un lup are nevoie de 24 de ore pentru a se obişnui cu prezenţa unui om în preajmă, în timp ce speciile de câini au nevoie de doar 90 de minute, ceea ce înseamnă o oră şi jumătate
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau