Kathleen Kavalec: SUA speră că Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală va deveni o parte instituţionalizată a Guvernului României
Dimensiune font:
SUA speră că Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală va deveni o parte instituţionalizată a Guvernului României, un birou care să aibă "imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate", a subliniat miercuri ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în discursul ţinut la un eveniment dedicat Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale.
"România a făcut eforturi incredibile în ultimii ani în această privinţă, mai ales de la numirea domnului Sorin Costreie în funcţia de coordonator naţional în domeniul proprietăţii intelectuale. Numirea sa a reprezentat un pas uriaş pentru România şi sperăm că el este parte a unor eforturi care vor continua. De aceea, este esenţial să existe un birou care să aibă imaginea de ansamblu şi să identifice chestiunile de proprietate intelectuală care trebuie discutate, precum şi lucrurile care funcţionează şi trebuie repetate sau amplificate (...). Statele Unite ale Americii speră că Biroul Coordonatorului de Proprietate Intelectuală va deveni o parte instituţionalizată a Guvernului României, astfel încât ţara să poată continua să construiască pe fundaţia extraordinară construită de domnul Sorin Costreie. Este un lucru important, fiindcă guvernele ambelor noastre ţări au datoria de a sprijini şi încuraja activitatea inovatoare a cetăţenilor noştri creativi", se arată în discursul ambasadorului american.
Kathleen Kavalec mai precizează că, aşa cum Ana Aslan este respectată pentru eforturile sale din România, în Statele Unite mai multe femei inovatoare au avut un rol imens în dezvoltarea cadrului legal privind proprietatea intelectuală.
"Tema de anul acesta de Ziua Mondială a Proprietăţii intelectuale este "Femeile şi proprietatea intelectuală". Aşa cum Ana Aslan este respectată pentru eforturile sale din România, în Statele Unite mai multe femei inovatoare au avut un rol imens în dezvoltarea cadrului legal privind proprietatea intelectuală (...). Harriet Beecher Stowe şi Stephanie Kwolek au fost influente nu doar pentru că au avut idei foarte bune şi au fost extrem de motivate, ci şi pentru că au înţeles ce drepturi au asupra proprietăţii intelectuale. Este vital să reţinem una dintre cele mai importante lecţii ale istoriei din acest segment al dreptului: persoana care a creat este cel mai puternic apărător al drepturilor sale de proprietate intelectuală. Putem adopta cât de multă legislaţie dorim în domeniul proprietăţii intelectuale, lucru important, desigur, însă dacă nu îl învăţăm pe următorul mare muzician sau mare autor care este valoarea propriilor sale idei, eşuăm în încurajarea creativităţii care ne îmbogăţeşte vieţile şi ne ajută naţiunile să prospere din punct de vedere economic", mai transmite diplomatul american.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau