Aceste alimente nu pot fi încălzite în cuptorul cu microunde. Este periculos pentru sănătate
Dimensiune font:
Cuptorul cu microunde a devenit un ajutor indispensabil în bucătărie pentru majoritatea gospodinelor ocupate.
Cuptorul cu microunde încălzește mâncarea în doar câteva minute fără multă bătaie de cap. Bucătarii spun, însă, că nu toate alimentele pot fi puse în cuptorul cu microunde: unele dintre ele strica aparatul electrocasnic, iar altele, dacă sunt încălzite în acest fel, pot dăuna sănătății.
Ouăle. Există multe rețete și trucuri, care vă permit să gătiți ouăle, aproape instantaneu, în cuptorul cu microunde. În timpul încălzirii, însă, proteina se extinde, se formează abur în interior și presiunea crește. De aceea, există un risc mare ca de îndată ce începeți să curățați oul, acesta să vă explodeze în mâini.
Ardei iute. Mâncărurile care conțin ardei iuți proaspeți degajă un gaz în cuptorul cu microunde: substanța capsaicina, din componența ardeilor iuți, se transformă într-un aerosol. Când deschideți ușa cuptorului cu microunde, vă puteți alege cu o arsură a membranelor mucoase.
Carne congelată. Multe cuptoare cu microunde au funcția de dezghețare, dar folosirea acesteia nu este o idee bună, mai ales când aveți de-a face cu carne congelată. Metodă rapidă de creștere a temperaturii produsului duce la creșterea explozivă a bacteriilor, iar, după prepararea cărnii dezghețate în cuptorul cu microunde, există riscul de a obține o infecție alimentară.
Produsele din lapte acru. Mulți oameni preferă să bea chefir sau iaurt la temperatura camerei sau chiar puțin mai cald, de aceea se recomandă să scoateți în prealabil produsele din lapte fermentat din frigider și să le lăsați să se încălzească la temperatura camerei.
Când sunt încălzite în cuptorul cu microunde, bacteriile benefice vor muri. Gustul iaurtului preferat se va schimba, iar produsul se poate coagula.
Cârnați. Se pare că nu există nicio diferență între gătitul cârnaților și încălzirea lor în cuptorul cu microunde. Dacă alegeți a doua metodă, riscul bolilor de inimă crește serios, deoarece cu o astfel de încălzire, în cârnați apare acid.
Cartofi. Amidonul din cartofi provoacă o reacție de hidroliză atunci când este încălzit în cuptorul cu microunde, iar substanțele eliberate au un efect dăunător asupra pancreasului, ducând la afecțiuni grave.
Ciuperci. Proteina din ciuperci se schimbă după gătire, așa că nu este indicat să încălziți ciupercile în cuptorul cu microunde. Proteina schimbată poate fi periculoasă pentru intestine.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau