Cateva echipamente bucatarie esentiale pentru orice business din industria ospitalitatii
Dimensiune font:
Inceperea unei noi afaceri sau renovarea unei bucatarii comerciale poate fi o activitate deosebit de entuziasmanta, insa si foarte dificila. Dotarea completa a unei bucatarii nu este deloc simpla. Dupa cum stie orice manager de restaurant, bar sau cafenea, bucataria este cel mai important aspect din perspectiva succesului afacerii. Astfel, o renovare a bucatariei prezinta sansa de a reanaliza nevoile business-ului in ceea ce priveste gama de echipamente bucatarie.
Investitia poate fi foarte mare, asadar este esential sa separati echipamentele de care aveti nevoie de cele pe care doar le doriti. Planificarea este cheia reducerii stresului si a respectarii bugetului pe care il aveti la dispozitie. Astfel, va trebui sa evaluati necesitatea fiecarui echipament, accesoriu si piesa de mobilier pe care doriti sa le instalati in spatiul de lucru din bucatarie.
Planificarea trebuie sa inceapa cu cele mai importante echipamente bucatarie si locul pe care acestea il vor ocupa in spatiul de lucru. Apoi, veti continua cu zonele de depozitare si preparare a mancarii si cele de spalare a vaselor. Pe masura ce proiectul prinde contur, va trebui sa decideti ce echipamente bucatarie trebuie sa achizitionati in functie de performante, brand, dimensiuni si capacitate. In unele momente, sub presiunea managementului unui astfel de proiect, poate fi usor sa treceti cu vederea un detaliu important.
Pentru a preveni acest lucru, mai jos veti descoperi o lista cu cateva echipamente bucatarie care nu ar trebui sa lipseasca din proiectul dumneavoastra!
Cuptoare
Cuptoarele comerciale sunt cele mai utilizate si versatile piese din arsenalul oricarui bucatar. Acestea pot asigura procesul de gatire a unei largi diversitati de preparate culinare, iar cele mai performante astfel de piese din gama profesionala de echipamente bucatarie vor reduce foarte mult timpul de gatire si vor asigura o preparare uniforma. Cuptoarele sunt ideale pentru coacere, prajire, fierbere, deshidratarea si prepararea legumelor, fiind echipamentele centrale ale oricarei bucatarii moderne.
Desi unii bucatari prefera cuptoarele cu gaz, cele electrice sunt alternativa care se bucura de o mare popularitate in prezent. In plus, cuptoarele pot veni de sine statatoare sau ca modele incastrabile in mobilier.
Masini de gatit
Masinile de gatit sunt o alegere populara a marilor bucatarii, intrucat aceste echipamente bucatarie combina beneficiile plitei si cuptorului intr-o singura unitate de sine statatoare. O astfel de piesa va va oferi o flexibilitate mai mare in aranjarea spatiilor de lucru din bucatarie.
Plite
Plitele profesionale sunt disponibile atat de sine statatoare, cat si incastrate sau cu suport pe blat, fiind proiectate sa corespunda cerintelor riguroase dintr-o bucatarie comerciala. Acestea sunt robuste, performante si se curata foarte usor.
Grill
Fie ca vreti sa folositi gaz, electricitate sau carbune, grill-urile profesionale sunt echipamente de gatit rapide, robuste si fiabile. Acestea sunt proiectate sa corespunda necesitatilor fiecarui tip de restaurant, indiferent de preparatele pe care le ofera sau asteptarile clientilor.
Friteuze
Friteuzele profesionale sunt echipamente bucatarie care ofera o metoda sigura si igienica de a praji mari cantitati de alimente cu precizie si consistenta. Sunt simplu de folosit, robuste si usor de curatat, asadar nu trebuie sa lipseasca din nicio bucatarie care se respecta.
Daca vreti sa gasiti aceste echipamente de bucatarie esentiale sau o gama larga de alte piese, aparatura si accesorii pentru bucatariile comerciale, intrati pe Fresco.ro! Calitatea produselor este deosebita, iar preturile avantajoase va vor convinge de fiecare data!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau