Ce este un roast și cum este primit de către români
Dimensiune font:
Roast-ul a luat amploare și în România, în ultimii ani. Această formă de divertisment este de mult timp, în prim plan, în occident și presupune ca o anumită persoană, oaspete de onoare, să fie luată la mișto, fără să se supere, astfel încât să amuze publicul mai larg al evenimentului. Pe lângă glume și insulte, astfel de acțiuni pot implica și laude și omagii autentice.
Roast-ul presupune ca persoana în cauză, care este luată la mișto, să nu se supere. Așadar, bărbatul sau femeia trebuie să accepte glumele spuse despre el / ea cu nonșalanță, fiindcă este înconjurat de prieteni, fani și binevoitori, care pot primi și ei același tratament pe parcursul evenimentului.
Roast-ul (în traducere liberă „friptură”) a apărut pentru prima dată în anul 1949, în New York Friars Club unde la avut ca invitat de onoare pe Maurice Chevalier. Ulterior, noul gen de stand up comedy a luat amploare și a început să își facă debutul, în anii ’60, la diferite televiziuni de profil din Statele Unite ale Americii. Dean Martin a scris istorie în acest domeniu luând la roast, în anii următori, actorii Kirk Douglas, Bette Davis și Jimmy Stewart; sportivii Muhammad Ali, Joe Namath și Wilt Chamberlain; comedianții Lucille Ball, Jackie Gleason și Redd Foxx; politicienii Ronald Reagan și Barry Goldwater; și cântărețul Frank Sinatra. Trebuie specificat că limbajul folosit în emisiunile televizate a fost unul mai cenzurat, decât cel de la evenimentele private.
Postul de televiziune Comedy Central a observat că acest tip de stand up comedy prinde foarte bine la public și a decis să realizeze un astfel de eveniment în fiecare an cu diferite celebrități. Astfel, în anii trecuți au fost luat la roast următoarele personalități: Denis Leary în 2003, urmat de Jeff Foxworthy, Pamela Anderson, William Shatner, Flavor Flav, Bob Saget, Larry the Cable Guy, Joan Rivers, David Hasselhoff, Donald Trump, Charlie Sheen, Roseanne Barr, James Franco, Justin Bieber, Rob Lowe, Bruce Willis și Alec Baldwin.
În ultimii ani, a devenit o tradiție ca la diferite evenimente de amploare gazda să ia la mișto persoanele care se află de față. În unele cazuri, acest lucru a provocat controverse atunci când prezentatorul show-ului a făcut glume prea insultătoare. Există, de asemenea, un concept de roast pe rețelele de socializare, unde o persoană postează o fotografie proprie și le cere internauților să fie luat la mișto.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau