Ce produse fitosanitare sunt utile pentru o recoltă bogată și sănătoasă?
Dimensiune font:
Ce produse fitosanitare sunt utile pentru o recoltă bogată și sănătoasă?
Sursa foto https://unsplash.com/
Te-ai decis să înființezi o cultura agricolă și ești în perioada de documentare pentru a afla toate etapele și toate produsele, uneltele și utilajele de care vei avea nevoie? În acest caz, te invităm să citești mai departe, deoarece vei afla ce fel de produse sanitare ai nevoie pentru a obține o cultură roditoare și sănătoasă. Trebuie să menționăm că aceste produse sunt disponibile atât în variantele pentru agricultură normală, dar și pentru agricultura organică. Le poți achiziționa dintr-un magazin online de profil, așa cum este și Fitomag.ro. Dacă nu știi ce produse să achiziționezi, reprezentanții magazinului îți vor oferi cele mai bune explicații și te vor îndruma spre produse potrivite ție.
- Îngrășăminte foliare
Îngrășămintele ajută plantele să se dezvolte armonios și să aibă un gust mai bun. Contrar miturilor, dacă îngrășămintele sunt folosite corect, respectând indicațiile producătorilor, plantele, fructele și legumele vor fi mai gustoase, deoarece beneficiază de toate mineralele și substanțele nutritive de care au nevoie. Îți recomandăm ingrasaminte foliare, deoarece sunt ușor de aplicat și funcționează diferit față de îngrășămintele clasice. Acestea se aplică prin pulverizare pe părțile aeriene ale plantelor, iar acestea vor absorbi atât cât le trebuie. Sunt foarte bune pentru a fi folosite când plantele sunt aproape de maturitate și au nevoie de un mic ajutor extern.
- Insecticide
Deși cu toți agricultorii și-ar dori culturi asupra cărora să nu intervină, acest lucru nu prea este posibil. Sunt numeroase insecte de pot distruge culturile în doar câteva zile, așa că este cel mai bine să folosești tratamente specifice, în funcție de ceea ce ai plantat. În funcție de dăunători, este posibil să fie nevoie de mai multe tratamente din momentul plantării și până la recoltare.
- Fungicide
Trebuie să iei în considerare și bolile ce pot apărea și de care se poate scăpa doar cu ajutorul tratamentelor ce acționează asupra cauzei. Pătarea, mana, bacterioza, boli de depozit, făinarea, putregaiul și multe altele pot afecta serios culturile, iar în unele cazuri, pentru a salva măcar o parte dintre acestea, va trebui să adopți soluții radicale. De aceea, cel mai bine este să aplici fungicide preventiv.
- Erbicide
Buruienile îți pot da adevărate bătăi de cap, mai ales după perioadele cu multă ploaie, așa cum este și aceasta. Buruienile pot fi greu de înlăturat și dacă alegi să le îndepărtezi manual sau cu ajutorul unor unelte speciale, pe terenuri întinse va fi o adevărată muncă de Sisif, deoarece pot apărea din nou până acoperi toată suprafața. De aceea, cel mai bine este să utilizezi substanțe speciale, erbicide, ce se aplică înainte de plantare.
- Regulatori de creștere
Nu în ultimul rând, trebuie să vorbim și despre regulatorii de creștere. Aceste produse fitosanitare se pot aplica fie pe semințe, fie pe plante, când sunt încă tinere și sunt utile deoarece le modifică rezistența la boli și dăunători și de asemenea le întăresc mecanismele de apărare. Astfel, alături de tratamentele fungicide și insecticide, nu vei mai avea emoții în privința recoltei.
Așadar, sperăm ca aceste informații să îți fie de folos și să te bucuri de culturi sănătoase și roditoare!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau