Femeia cu cel mai bizar nume din România. Polițiștilor nu le vine să creadă când se uită pe buletinul ei
Dimensiune font:
Fie că este vorba de un prenume românesc, sau de orice altă naționalitate, nu puține au fost situațiile când cei botezați au avut parte de nume, cel puțin ciudate. În cazul acesta, în schimb, persoana care poartă acest prenume poate fi mândră, nu de alta dar are o anumită rezonanță. Ajunsă astăzi la o vârstă respectabilă persoana despre care vă propunem să citiți spune că niciodată nu s-a simțit dezavantajată pentru prenumele pe care-l poartă, mai ales că ar fi fost botezată de însuși Regele Carol al II-lea al României.
Cele mai neobișnuite nume de botez
Mulți părinți sunt nehotărâți cu privire la ce nume să dea copilului lor nou-născut. Este o sarcină destul de dificilă, având în vedere multitudinea de prenume care există în această lume. Cu toate acestea, România poate câștiga cu ușurință topul celor mai ciudate și amuzante nume din lume. Unii au ales nume, precum „Mercedes”, care a ajuns să fie purtat de nu mai puțin de 315 români. Alte prenume, la fel de ciudate, sunt „Ministru”, „Justiție”, „Poliție”, iar lista poate să continue.
Dar, cum ar fi să mergeți pe stradă și să auziți pe cineva strigând „România”. Nu, nu este vorba de un patriot care strigă numele țării, ci este chiar numele de botez al unei doamne respectabile, născută în județul Buzău. Venită dintr-o familie numeroasă, cu 16 frați, din satul Pleșcoi, doamna România Matcașu se poate lăuda ca fiind singura femeie care poartă același nume ca și țara în care s-a născut.
Femeia povestește că, la naștere, având o familie extrem de săracă și fără posibilități materiale, tatăl acesteia a fost sfătuit să-i ceară regelui Carol al II-lea să-i boteze fiica nou-născută.
„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România”, a declarat România Matcașu.
„Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”
Așa se face că doamna Matcașu se poate mândri cu acest nume, dar a recunoscut că a avut mici probleme, și când s-a angajat la Uzinele Tractorul din Brașov, dar și la Starea Civilă, când s-a cununat civil.
„Peste tot cine aude prima dată se miră. Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat. Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a mai povestit România Matcașu.
Cu toate aste, este mândră și spune că „Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”. O dorință a doamnei Matcașu este să boteze o fetiță cu același nume, pe care-l poartă cu mândrie, dar până acum nu s-a ivit această ocazie, dar nu e timpul pierdut încă.
Femeia povestește că în fiecare an, de 1 decembrie, casa îi este plină de musafiri, care vin să o sărbătorească așa cum se cuvine, având în vedere faptul că atunci se sărbătorește Ziua Națională a României. Câți se pot mândri cu asta, în cele din urmă?
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau