Nunţile din acest an, o provocare pentru bucătari
Dimensiune font:
* românii nu mai doresc meniuri tradiţionale şi vin cu idei inedite * sărmăluţele, care erau celebre la petrecerile ce marchează cel mai important moment din viaţa de cuplu, tind să dispară de pe mese, dar bucătarii au găsit câteva metode ingenioase prin care să le înlocuiască cu succes
De la an la an, când vine vorba despre organizarea nunţilor, preferinţele românilor se schimbă. Astfel, conform bucătarilor, foarte multe cupluri au început să renunţe la meniurile tradiţionale. Sărmăluţele, care erau celebre la petrecerile ce marchează cel mai important moment din viaţa de cuplu, tind să dispară de pe mese, dar bucătarii au găsit câteva metode ingenioase prin care să le înlocuiască cu succes.
Chiar dacă mirii nu mai includ mâncarea tradiţională în meniu, aceștia au găsit o formă prin care ea să fie prezentă la nuntă. „Chiar dacă avem și nunți în care este doar mâncare tradițională, unde se face berbecuț la proțap și alte preparate de acest gen, multe persoane au început să renunțe la aceste obiceiuri. Astfel, mirii optează pentru meniuri mai interesante, cu preparate inedite, care să atragă invitaţii. Cu alte cuvinte, încearcă să pună pe masă ceva ce nu se consumă, în mod obişnuit sau acasă. Cu toate acestea, a apărut o nouă modă la nunțile românești, fiind vorba despre bufetul cu mâncare tradițională, chiar dacă ea nu este inclusă în meniu. Astfel, este organizat un bufet, într-un anumit loc din sala în care are loc evenimentul, ce conține mâncăruri tradiționale românești. Deja am avut foarte multe evenimente cu bufet tradițional. Este similar cu un candy bar, doar că el conţine mâncare tradiţională, de unde se pot servi invitaţii”, a precizat bucătarul ieșean Adrian Șipoteanu.
Mirii care locuiesc peste hotare aleg meniuri tradiţionale
Persoanele care locuiesc în străinătate și își organizează nunta acasă optează în continuare pentru un meniu ce include mâncare tradițională. Acest lucru se întâmplă, conform specialiștilor în organizarea de evenimente și datorită invitațiilor străini, care vor să testeze bucătăria noastră.
Totodată, dorul de „gustul de acasă” îi face pe mir să aleagă delicioasele preparate tradiţionale româneşti. „În ultimul timp, avem tot mai puține nunți la care apar celebrele sărmăluțe în meniu. În urmă cu aproximativ doi sau trei ani a revenit trendul lor, dar acum lucrurile s-au schimbat, mirii au început să le înlocuiască cu alte preparate, inedite. Există în continuare cerere, din partea persoanelor care locuiesc în străinătate. De multe ori, acestea au invitați străini care doresc să testeze preparatele tradiționale românești. Astfel, la aceste evenimente sunt foarte căutate sărmăluțele dar și alte mâncăruri tradiționale”, adaugă bucătarul ieşean. Cristian ANDREI
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau