Supă cremă de linte. Rețetă de post/FOTO
Dimensiune font:
Supa cremă de linte este delicioasă, mai ales pentru perioada de post și are puține calorii. Lintea este una dintre cele mai vechi leguminoase cultivate. Istoricii au găsit dovezi arheologice ale semințelor de linte în Orientul Mijlociu, care datează de acum 8000 de ani. Cu timpul, semințele de linte s-au răspândit în Africa și în toată Europa, înainte de a ajunge și în India, și sunt frecvent utilizate în bucătăria tradițională.
Deși este un aliment sănătos, puțin sunt cei care aleg să o consume în mod constant. De cele mai multe ori, calitățile ei nutritive nu sunt luate în calcul, însă e bine de știut că are multe proprietăți benefice, fiind o sursă importantă de substanțe nutritive.
Spre exemplu, în compoziția lintei se regăsesc vitamine din complexul B, magneziu, zinc, potasiu și fier. În plus, lintea conține proteine în proporție de 25%, fiind o alternativă bună pentru perioadele în care nu consumi carne sau în cazul în care ai o alimentație vegetariană.
Ingrediente pentru supă cremă de linte- rețetă de post
300 g linte portocalie, speciala pentru supe (decojita)
1 ceapa mare
6 catei de usturoi integi
2-3 linguri de ulei de masline
2 lingurite de chimin
1 lingurita de Delikat de legume sau Vegeta
frunza de patrunjel verde
sare dupa gust
1 lamaie
2 l apa
Lintea se curata si se spala.
Intr-o cratita antiaderenta se prajeste ceapa in ulei de masline.
Se adauga lintea, chiminul ,cateii de usturoi intregi si se mai calesc 3-4 minute in ulei.
Se adauga apa fierbinte, se potriveste de sare si se lasa la foc mic cca. 25 minute.
Supa se paseaza prin strecuratoarea de rosii si se pune la ultimele clocote ; se adauga frunza de patrunjel verde taiata mai mare.
Se serveste fierbinte acrita cu zeama de lamaie cu lipie araba sau crutoane inmuiate in supa.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau