Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială
Dimensiune font:
Cozonacul care v-a rămas după Sărbători este numai bun pentru prepararea unui tort delicios. Iată rețeta.
Ingrediente
1 cozonac de casă
500 ml apă
3 linguri de zahăr
esenţă de rom
esenţă de vanilie
coajă de lămâie sau portocală
500 ml frişcă lichidă
Pentru ganache-ul de ciocolată
250 grame ciocolată amăruie
200 ml frişcă lichidă
50 grame unt moale
Cum se prepară
Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială. Taie cozonacul felii şi însiropează-l. Pentru a obţine un sirop delicios, amestecă într-un ibric 500 ml de apă cu esenţă de rom, vanilie şi coajă de citrice. Adaugă zahăr sau miere după gust.
Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială. Pentru a prepara ganache-ul, adaugă frişca lichidă într-un vas şi pune-o pe foc. Când s-a încins, adaugă ciocolata tăiată bucăţele şi amestecă bine până se topeşte. La final, încorporează untul. Lasă crema să se răcească înainte de a o folosi în asamblarea tortului.
Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială. Într-o tavă detaşabilă, adaugă un strat de cozonac, un strat de ganache de ciocolată şi tot aşa până când obţii un tort de dimensiunea dorită. Lasă tortul la frigider, peste noapte. Scoate apoi inelul detaşabil şi înveleşte tortul în frişcă. Decorează-l după preferinţe.
Tort delicios din cozonacul rămas de la Sărbători. Rețeta genială. În locul ganach-ului de ciocolată poţi folosi orice cremă de tort doreşti, de la mouse până la crème patisere sau crema cu fructe.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau