VIDEO FOTO Ce s-a ales de marii tepari ai Romaniei. I-au ajuns blestemele celor pe care i-au nenorocit: boala, saracie si ani grei de puscarie

0000   0141700

Dimensiune font:

| 16-01-2021 10:38

 Traiau in lux, cu milioane de euro in conturi, bani obtinuti din nefericirea multor romani pe care i-au pacalit. Blestemele celor care si-au dat si ultimul ban din casa in speranta ca vor "dormi linistiti" sau vor avea si "o felie de salam pe langa cea de paine" i-au ajuns din urma. Unii au grave probleme de sanatate, altii abia traiesc de pe o zi pe alta.

FNI, Caritas si SAFI au fost cele mai mari fabrici de tepe din Romania. Milioane de romani au fost pagubiti dupa ce si-au dat economiile pe mana unor "investitori" dubiosi.

Ioan Stoica, cel care a "inventat" Caritas, a ajuns pe strazi, la fel ca cei pe care i-a pacalit

De fapt, Caritas este schema piramidala care a dat tonul acestor afaceri. Inceput in 1992 la Brasov si mutat la Cluj, sistemul a reusit sa pacaleasca cel putin doua milioane de romani, atrasi de mirajul imbogatirii rapide.

Ioan Stoica a ajuns pe strazi



Fondatorul schemei, Ioan Stoica, un contabil obscur, promitea restituirea dupa doar trei luni a unei sume de opt ori mai mari decat cea investita initial, conform
Stirile Protv.

La prabusirea Caritasului din 1994, au ramas datorii de peste 450 de milioane de dolari.

Pe 14 ianuarie 2021, patronul celebrului joc piramidal a ajuns sa fie evacuat din garsoniera din Brasov in care locuia cu chirie.

Ioan Stoica, patronul Caritas, a fost evacuat in plina iarna si doarme sub cerul liber. Ajuns la 76 de ani, traia intr-o garsoniera

Ioan Stoica, a fost condamnat in anul 1995 de catre Tribunalul din Cluj la un total de 7 ani de
inchisoare pentru frauda, dar a facut apel si i s-a redus termenul de pedeapsa la numai doi ani. Nemultumit si de aceasta perioada, el s-a adresat Curtii Supreme de Justitie si sentinta i-a fost micsorata la un an si jumatate de inchisoare. A fost eliberat la data de 14 iunie 1996.

Mama FNI da aproape toata pensia pe medicamente

Fondul National de Investitii a fost infiintat in anul 1995 de
Sorin Ovidiu Vintu, la Constanta. A fost condus de Nicolae Popa si avea sa-i lase fara agoniseala de-o viata pe 300.000 de oameni.

Carnet de investitor la FNI



Ioana Maria Vlas (76 de ani), cunoscuta drept "Mama FNI" locuieste intr-un sat din apropierea Sibiului. Are o pensie de 2.000 de lei, iar o buna parte din bani ii cheltuie pe medicamente. Se pare ca sufera de diabet, potrivit impact.ro.

Ioana Maria Vlas a fost presedinte al SOV Invest, firma de investitii care a administrat Fondul National de Investitii. Ea preluase toata afacerea de la Sorin Ovidiu Vantu. In 1999, institutia a falimentat, iar Ioana Maria Vlas a fugit din tara. A fost data in urmarire dar s-a predat singura abia pe 27 martie 2003, dupa ce si-a asumat vina. Pe 13 octombrie 2005 a fost condamnata la 20 de ani de inchisoare in cazul FNI, dar a fost eliberata in aprilie 2008. Pe data de 4 iunie 2009, Inalta Curte de Casatie si Justitie a condamnat-o pe Ioana Maria Vlas la 10 ani de inchisoare in dosarul FNI iar sentinta este definitiva.

Pe 20 octombrie 2010 Vlas a fost pusa in libertate, printr-o hotarare definitiva a tribunalului Prahova.

Ioana Maria Vlas mama FNI



Casa lui Sorin Ovidiu Vintu, cumparata cu banii pagubitilor FNI, inchiriata de stat in regim hotelier

Somptuoasa vila din centrul Bucurestiului, pe care Sorin Ovidiu Vantu a cumparat-o in 1998 din banii pagubitilor FNI, a fost scoasa, in urma cu patru ani, la inchiriat in regim hotelier. Locuinta se inchiria pe apartamente, astfel ca ajungea undeva la 1.800 de euro pe noapte, scrie
Click.ro. Vantu a locuit aici din 1998 pana in 2005.

Si o vila monument istoric din zona Aviatorilor din Bucuresti, confiscata de la Sorin Ovidiu Vintu, a fost scoasa la vanzare de stat pentru recuperarea pagubelor din dosarul FNI. Palatul a fost evaluat de Agentia Nationala a Bunurilor Indisponibilizate (ANABI) la suma de 20 milioane de lei.

Intr-un interviu acordat Adevarul, Sorin Ovidiu Vintu a povestit cum a facut primul milion.



A fost condamnat la 11 ani de inchisoare, in mai multe dosare, din care a executat mai multe fractii in diferite perioade. Cele mai mediatizate condamnari sunt sentinta de 8 ani de inchisoare din dosarul caderii Fondului National de Investitii sau cea de 10 ani din cazul Petromservice.
Dupa eliberarea din
penitenciar, in aprilie 2020, Sorin Ovidiu Vintu este foarte activ pe retelele de socializare, fiind un critic acerb al masurilor luate de Guvern si presedinte.

Sorin Ovidiu Vintu



Insa nici Sorin Ovidiu Vintu nu a scapat de boala. Se pare ca ar trebui sa fie operat pentru amputarea unui deget.

Cand antecedentele penale nu mai conteaza: Cum a scapat de puscarie Sorin Ovidiu Vintu si ce face acum pentru persoanele cu IQ peste 120


"In privinta starii mele de sanatate, hai sa clarific si acest aspect. Urmare a conditiilor din detentie am dezvoltat un picior diabetic. Am venit la Instambul, unde este un sistem medical exceptional, iar medicii de aici mi-au desfundat toate arterele, toate venele. Din nefericire voi pierde un deget de la picior. Acesta este pretul pe care trebuie sa-l platesc ca urmare a conditiilor de viata pe care le-am avut. Nu este nimic grav, nu sunt pe moarte. Sper sa o mai duc 20-30 de ani", a povestit SOV pe reteaua de socializare
Facebook.



Nicolae Popa, tatal FNI a trait in Indonezia pe banii lui Sorin Ovidiu Vintu

Nicolae Popa, condamnat in dosarul prabusirii FNI la 10 ani si patru luni de inchisoare, in iunie 2014, a fost eliberat la sfarsitul lunii august 2017 prin decizia Judecatoriei Gaesti.

El a fost condamnat initial in lipsa la 15 ani de inchisoare pentru frauda, in anul 2006, alaturi de Ioana Maria Vlas, in legatura cu prabusirea Fondului National de Investitii. Ulterior, prin decizie definitiva, a fost condamnat de Tribunalul Giurgiu, la 10 ani si patru luni de detentie.

Marele jaf FNI la care a contribuit si Nicolae Popa: Statul trebuie sa mai plateasca 341 de milioane de lei catre 155.000 de pagubiti

La putin timp dupa prabusirea FNI, in anul 2000, Nicolae Popa a plecat din tara, doi ani mai tarziu, pe numele sau fiind emis un
mandat international de arestare. A fost arestat abia pe 2 decembrie 2009, in Indonezia, fiind adus in tara in 22 aprilie 2011.

Nicolae Popa FNI



Fosta sefa a
DNA, Laura Codruta Kovesi, a fost pusa sub acuzare pentru aducerea lui Popa din Indonezia, "in mod abuziv".

Dupa ce a iesit din inchisoare, Popa a mers la televiziuni si a spus ca el este nevinovat, ca a trait legal in Indonezia si a fost retinut pentru a-i aduce capital de imagine lui
Traian Basescu.

Insa, se pare ca in perioada in care a locuit in Indonezia, acesta traia din banii pe care SOV ii pompa in conturi, scrie
Constanta.ro.

Gerald Corneliu Gorduna, cel care a initiat jocul piramidal "Gerald", a intrat in afaceri imobiliare

Nici nu se terminase bine Caritas-ul, una dintre cele mai mari escrocherii din istoria post-decembrista a Romaniei, ca modelul a fost rapid copiat la scara mai mica, la Focsani.

Gerald Corneliu Gorduna, pe atunci in varsta de 24 de ani, s-a aliat cu Sorin Isac, fiul fostului sef al Gopodariei de partid din Focsani, tanar ca si el, si au pornit o afacere de tip piramidal, mizand pe vesnica dorinta de imbogatire fara efort a romanilor, scrie
ziaruldevrancea.ro.

In perioada 1993 - 1994 Gerald Gorduna si Sorin Isac, la momentul acela prezentati ca fiind "doi tineri intreprinzatori", au pus pe picioare jocul Gerald prin care vindeau sperante romanilor ca se pot imbogati rapid. Schema era simpla. Un cetatean depunea o anumita suma si i se promitea ca intr-o perioada de cateva luni de la depunere va ridica de la casieria firmei celor doi de sapte ori suma depusa, scrie
ziaruldevrancea.ro.

Gerald Corneliu Gorduna a fost arestat in 1994, la Focsani, pentru
inselaciune, insa a obtinut stramutarea procesului la Buzau, de unde a fost eliberat pe cautiune dupa numai cateva luni. La scurt timp a parasit tara si s-a refugiat in America.

Ulterior, el a revenit in Europa, iar in iulie 2007 a fost gasit si arestat la Bucuresti, de data aceasta pentru
trafic de droguri, in baza unui mandat european emis de autoritatile germane. De-a lungul anilor au avut loc mai multe procese, iar in prezent magistratii Judecatoriei Sectorului 2 au pe rol un dosar in care Gorduna este judecat pentru inselaciune si care dateaza inca din 2005, scrie cancan.ro.

Gerald joc piramidal



In urma cu doi ani,
profit.ro scria ca acesta pregatea constructia unei cladiri de birouri cu 6 etaje in centrul Bucurestiului, langa Guvern. In paralel, lucreaza si la constructia unui bloc de locuinte cu 8 etaje, in sectorul 6 al Capitalei.

Gerard Gorduna




SAFI promitea dobanzi de 40% pentru sumele investite

SAFI Invest SA a fost societatea de administrare a Fondului Mutual al Oamenilor de Afaceri (FMOA), declarat in faliment din cauza managementului fraudulos al administratorilor acestuia.

Fondul a fost infiintat in 1993 si a scos la vanzare certificate de investitor, pe care populatia s-a grabit sa le cumpere, fiind tentata de faptul ca administratorii fondului promiteau o crestere de 40% pe luna a sumei investite, in timp ce bancile acordau o dobanda de doar 5-7%, la acea vreme.

Scandalul SAFI, in care erau implicati mai multi lideri ai
PNL (Viorel Catarama, George Danielescu, Radu Cojocaru, Dan Constantinescu) a izbucnit in primavara anului 1996, cu putin inainte de alegerile locale. FMOA a fost declarat falimentar.

O perioada, fiecare investitor a reusit sa-si recupereze lunar cate 5% din suma, sau a putut achizitiona, in contul banilor depusi, mobila - deoarece unul dintre principalii administratori ai Fondului era omul de afaceri Viorel Catarama, devenit proprietar al fabricii Relaxa din Buzau si al altor unitati producatoare de mobilier, scrie
realitateafinanciara.net.

2.427 de investitori SAFI, parti civile in
proces, nu au mai putut sa isi recupereze banii.

Singura persoana trimisa in judecata in acest dosar a fost George Danielescu, presedinte al Consiliului de Administratie si director general SAFI, care insa a fost achitat de
instanta suprema.

Gheorghe Popilean, patronul jocului Mondoprosper, ofera consultanta despre obtinerea fondurilor UE

Gheorghe Popilean este un om de afaceri roman controversat care locuieste in prezent la Bucuresti.

In anul 1992 a fost candidatul Partidului Republican Crestin la alegerile prezidentiale din Romania. Intre 1992-1994 a operat o schema de investitii financiare tip piramida, promitand depunatorilor dobanzi peste cele practicate pe piata. A fost condamnat la 4 ani inchisoare. Dupa punerea lui in libertate a fost arestat pentru noi invinuiri de inselaciune, dar eliberat dupa scurt timp. In prezent ofera servicii de consultanta pentru obtinerea de fonduri UE, conform
Wikipedia.


Delphin International era un joc piramidal care functiona in Romania si Republica Moldova. Jocul a debutat la Arad, fiind detinut de o firma offshore din Gibraltar, detinuta la randul ei de un cetatean ceh si de unul din Monaco, conform
Wikipedia.

Victimele erau abordate de persoane cunoscute sau chiar rude si invitate sa participe la un seminar, sub pretextul unor castiguri lunare substantiale in euro.

Seminarul era format din patru parti, prezentate de persoane atragatoare de sex feminin. Dupa prima parte, in timpul pauzei, participantii erau invitati sa semneze un contract de confidentialitate.

Conform acestui contrat, persoana care divulga secretul afacerii era obligata sa achite o despagubire in euro. Contractul semnat intr-un singur exemplar ramanea la organizatorii seminarului. Intrarea in sistem se facea prin achitarea pretului unei carti care costa 2 290 de euro. Conform unui algoritm ierahic (piramidal) veniturile provenite din achizitiile de carti erau distribuite membrilor care contribuisera la cooptarea noilor "recruti".

Printe cei care conduceau afacerile se aflau chiar si fosti subofiteri din MAI, cum este Costel Plesa, fost jandarm din Craiova.


Caritas, Gerald, Mondoprosper, Delphin, SAFI, FNI au pagubit aproape 6 milioane de romani.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Subscrisa TIMOFTE INSOLV SPRL, cu sediul in municipiul Piatra Neamt, Aleea Plaiului nr.10, bl.B1, sc.B, parter, apt.23, judetul Neamt, inregistrata in Registrul Formelor de Organizare al UNPIR sub nr. RFO II-0779, Atestat 2A0779, Cod Fiscal: RO33718032, Tel/fax: 0233272861, mobil: 0745455926/0744995468, Adresa e-mail: timofteinsolvsprl@gmail.com, In calitate de administrator judiciar al debitorului S.C. POLIVALENT S.R.L., conform Incheierii de sedinta nr.153/F din data de 13.09.2022, pronuntata de Tribunalul Neamt-Sectia a-II-a Civila, de Contencios Administrativ si Fiscal, in dosarul nr.2465/103/2022, Emite urmatoarea Decizie suspendare si amanare licitatii: Avand in vedere eroarea strecurata in cuprinsul publicatiilor de vanzare intocmite pentru bunurile apartinand debitoarei SC POLIVALENT SRL, transmise in presa locala si centrala, primarii, dosarul cauzei, pe site-ul UNPIR si in BPI, administratorul judiciar DECIDE: Anularea tuturor licitatiilor organizate pentru aceste active, urmand sa fie prorogata reluarea licitatiilor la o data ce va fi stabilita ulterior, motivat de urmatoarele aspecte: Administratorul judiciar precizeaza faptul ca, in publicatiile intocmite, comunicate si afisate nu coincide suprafata de teren situata in intravilanul satului Uricani, com. Miroslava, judet Iasi, care face obiectul contractului de concesiune nr. 26700/24.08.2018 incheiat cu Primaria comunei Miroslava, judetul Iasi, pentru o perioada de 49 de ani, in sensul ca, in unele publicatii este mentionata suprafata de 10.000 mp, iar in alte publicatii suprafata de 20.000 mp. Totodata prezenta decizie este fundamentata si pe finalizarea demersurilor de intabulare a imobilului in cartea funciara si de dezembrare a imobilului concesionat, demersuri inititate de administratorul special al societatii Polivalent SRL. De asemenea, s-a constatat faptul ca nu au fost respectate termenele de publicitate a vanzarii prevazute la art.838 alin.2 Cod proc. Civila. Prin urmare, in conformitate cu art.845 CPC, administratorul judiciar decide amanarea licitatiei din data de 28.10.2024 la o data ulterioara, cu refacerea formalitatilor de publicitate si finalizarea demersurilor privind intabularea si eventual dezmembrarea imobilului ce face obiectul contractului de concesiune incheiat cu Primaria comunei Miroslava. Administrator Judiciar, Timofte Insolv SPRL.

ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ. Privind concesiunea prin licitație publică a unui teren extravilan, domeniului privat al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, număr telefon, fax și/sau adresa e-mail, persoană contact: Comuna Tămășeni, strada Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333, e–mail: primariatamaseni@yahoo.com. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Teren în suprafață de 1000 mp, ce aparține domeniului privat al Comunei Tămășeni, situat pe strada Traian din satul Tămășeni, comuna Tămăeșni; Concesiunea se va realiza conform HCL nr.51/16.10.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni. 2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadatru și resurse umane. 2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații. 2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 05.11.2024 ora 12:00. 3.Informații privind ofertele: 3.1.Data-limită de depunere a ofertelor:11.11.2024 ora 15:00. 3.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor:14.11.2024 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț. 6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței: Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583, e-mail: jud-roman@just.ro.
Cele patru litere de pe biletele de îmbarcare ale companiilor aeriene care le dau fiori călătorilor. Semn clar că zborul va fi dat peste cap
01/11/2024 21:16

 Există patru litere care pot apărea pe biletele de imbarcare si care le dau fiori călătorilor. Stampila „SSSS” de pe un bilet de imbarcare dă fiori oricărui călător pentru că  ...

A fost promulgată legea care obligă statul român să suporte cheltuielile pentru repatrierea cetăţenilor decedaţi în străinătate, la cererea familiei
01/11/2024 18:53

   A fost promulgată legea care obligă statul roman să suporte cheltuielile pentru repatrierea cetăţenilor decedaţi in străinătate, la cererea familiei   Statul roman suportă ch ...

 De ce nu se angajează tinerii din ziua de azi la orice job? Ce așteptări au?
01/11/2024 10:10

 De ce nu se angajează tinerii din ziua de azi la orice job? Ce asteptări au? Multi dintre noi ne intrebăm acelasi lucru: dacă angajatii si tinerii devin din ce in ce mai exigenti, care sunt locurile ...

 1win Moldova Recenzie: O analiză aprofundată
28/10/2024 09:58

 1win Moldova Recenzie: O analiză aprofundată Explorati o recenzie cuprinzătoare a 1win Moldova, un jucător proeminent in industria pariurilor online. Acest articol analizează caracteristicile platfo ...

Turnul Babel 2.0: A început construcția cele mai mari clădiri din istoria omenirii. Proiectul este o adevărată nebunie, dar va deveni curând realitate
27/10/2024 14:30

      O constructie monumentală, echivalentul a 20 de clădiri Empire State, prinde contur in Riad, Arabia Saudită. Denumit Mukaab, acest zgarie ...

Trecem la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date înapoi cu o oră
26/10/2024 09:40

Romania urmează să treacă la ora de iarnă. Ceasurile vor fi date inapoi cu o oră, ora 4:00 devenind ora 3:00. Duminică va fi cea mai lungă zi din an, cu 25 de ore, pentru că se trece la ora de iarnă. ...

Urmărirea locației telefoanelor a scăpat de sub control. Iată cum să te aperi
25/10/2024 18:01

 Probabil că nu ati auzit niciodată de Babel Street sau de Location X, dar sunt sanse mari ca acestea să stie multe despre dvs. si despre oricine altcineva pe care il cunoasteti care tine un telefon in ...

Cum să folosești un kettlebell reglabil pentru antrenamente funcționale?
25/10/2024 10:10

Cum să folosesti un kettlebell reglabil pentru antrenamente functionale? Kettlebell-ul este un anumit tip de greutate individuală, pentru antrenamente cardio sau de fortă. Are o formă specifică, compusă ...

Jocurile de noroc și etica: Ar trebui ca moralitatea să influențeze reglementările?
23/10/2024 10:14

Jocurile de noroc si etica: Ar trebui ca moralitatea să influenteze reglementările?  Te-ai gandit vreodată de ce intr-o lume in care libertatea personală este atat de pretuită, jocurile de noroc sunt ...

Încântare pentru ochi şi suflet la gradina Botanică din Iaşi: FLORI DE TOAMNA 2024 - expoziţie de flori, fructe şi seminţe, a XLVIII-a ediţie
22/10/2024 11:52

Încantare pentru ochi şi suflet la gradina Botanică din Iaşi: FLORI DE TOAMNA 2024 - expoziţie de flori, fructe şi seminţe, a XLVIII-a ediţie Cu ocazia acestei editii, sub genericul "Alegor ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei