Vrei să te apuci de fotografie și nu știi de unde să începi? Iată 3 categorii pe care ar trebui să le experimentezi ca să devii un fotograf profesionist!
Dimensiune font:
Vrei să te apuci de fotografie și nu știi de unde să începi? Iată 3 categorii pe care ar trebui să le experimentezi ca să devii un fotograf profesionist!
Oamenii fac mereu poze cu telefonul sau cu un aparatul foto, însă nu oricine se poate numi fotograf. Pentru acest lucru ai nevoie să îți extinzi interesul la un nou nivel și să faci câteva investiții în acest sens. Dacă deții deja un aparat de fotografiat, poți începe să fotografiezi la un nivel profesionist. Odată ce ți-ai găsit un stil de fotografie favorit, poți încerca și altele ca să devii din ce în ce mai bun. Chiar dacă majoritatea fotografilor se specializează în una sau două categorii de fotografie, dacă experimentezi cu mai multe stiluri, vei descoperi lucruri care te vor ajuta indiferent de situație. Abilitățile tehnice și creative necesare unui fotograf adesea pot fi valabile pentru mai multe genuri.
Iată TOP 3 stiluri de fotografie pe care le poți experimenta!
Unul dintre cele mai comune stiluri de fotografie este cel de portret, care își propune să surprindă personalitatea și starea de spirit a unui individ sau grup. Imaginile pot fi sincere sau regizate, de sus în jos sau prim-planuri. Oricum ar fi, fața și ochii subiectului sunt de obicei focalizați. Iluminarea și fundalul ajută la transmiterea tonului și a emoției. Cele mai populare tipuri de portrete fotografice sunt cele pentru seniori, de familie, de logodnă sau busturile. Cei mai buni fotografi de portret îi fac pe clienți să se simtă complet confortabili si le oferă sfaturi în acest sens, astfel încât expresiile lor să fie naturale și relaxate.
Fotografia arhitecturală cuprinde atât designul interior al clădirilor, cât și cel exterior. De la depozite și poduri de oraș până la hambare vechi de la țară, acest gen cuprinde structuri diverse. Adesea, fotografia prezintă părțile cele mai plăcute din punct de vedere estetic ale clădirii, cum ar fi o anumită grindă sau arcadă. Materialele și culorile interesante pot fi, de asemenea, subliniate. Iluminatul poate fi o provocare în fotografia de arhitectură de interior iar în cazul exteriorului, fotografii trebuie să știe cum să lucreze cu lumina naturală. Echipamentele precum obiectivul înclinabil, trepiedul sau capul panoramic sunt adesea utile. Fotografiile arhitecturale pot fi de valoare pentru designeri, arhitecți, companii de leasing și investitori în construcții.
3. Fotografia de peisaj
Dacă ești pasionat de frumusețea naturii, atunci fotografia de peisaj este pentru tine. Poți surprinde copaci, plaje, munți, lacuri, râuri și orice altceva îți atrage atenția. Mai mult decât atât, poți avea ocazia să călătorești mai des ca să faci rost de poze cu adevărat extraordinare. Poți experimenta anumite panorame în funcție de diferite momente ale zilei care oferă intensități diferite de lumină. Pentru acest lucru vei avea nevoie de echipamente speciale, cum ar fi un trepied sau chiar o dronă. Nimic nu se compară cu pădurea fotografiată sau filmată cu o dronă. Dacă îți dorești să experimentezi acest tip de fotografie, poți încerca o dronă cu cameră de la Dual Store ca să te bucuri de cele mai reușite poze la înălțime.
Prin urmare, este important să experimentezi cât mai multe stiluri de fotografie, deoarece vei avea de învățat ceva nou din fiecare.
Sursă foto: Pexels.com
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau