Cine este Cornel Dinicu, patronul Fermei Dacilor, locul unde au murit arse mai multe persoane

000000   media-1447

Dimensiune font:

| 26-12-2023 20:26

 Cornel Dinicu era în 1996 liderul unui clan de bodyguarzi din cartierul studențesc Regie. Un an mai târziu este arestat și condamnat la 4 ani de închisoare pentru amenințare și lovire. Este implicat apoi în Afacerea „Portbagajul” care a dus la demiterea șefului Poliției Capitalei, iar în 2007 se consumă ultimul moment în care Dinicu apare în media din postura de om certat cu legea: potrivit ziarelor de atunci, SIE îl urmărea pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone într-un dosar al minelor de diamante. De atunci, Dinicu investește într-o piscină în Mizil și, mai recent, în Ferma Dacilor din Prahova. 

 

1996 este anul în care Cornel Dinicu preia şefia celui mai mare clan de bodyguarzi din cartierul studenţesc Regie, din Bucureşti.  În martie 1997, Cornel Dinicu este condamnat la patru luni de închisoare pentru amenințare și lovire, dar este graţiat.

În ianuarie 2000 izbucnește Afacerea „Portbagajul”, când Cornel Dinicu şi alţi doi sunt acuzaţi că au furat 500.000 de dolari și un kilogram de aur din maşina lui Mihai Bucurenciu, liderul interlopilor din Giulești, scria Hotnews în 2007.

Bucurenciu îl răpeşte pe un complice al lui Dinicu, îl ţine sechestrat la Breaza şi îl torturează. În final s-a ajuns la dus la destituirea şefului Politiei Capitalei și a unor ofițeri de Crimă Organizată.

Un alt interlop celebru, Sandu Geamănu, spune într-un interviu acordat Știrilor ProTV că Dinicu era atunci ”bodyguardul unui senator de Călăraşi, Tărăcilă”. Este vorba de Doru Ioan Tărăcilă, parlamentar în mai multe legislaturi, fiind ministru de Interne între 1994 și 1996. 

”La timpul respectiv era poziţionat şi susţinut politic, fostul ministru de Interne, îi acorda protecţie fiicei”, spunea Sandu Geamănu.

”La nivelul conducerii Ministerului de Interne s-au lansat acuzaţii de corupţie şi legături cu lumea interlopă. Banii nu au mai apărut niciodată”, completează acesta, Iar Bucurenciu, interlopul prădat a concuzlionat: ”banii au fost împărţiţi de poliţişti şi hoţi”, pentru că nu au mai fost recuperați niciodată.

În februarie 2000, Cornel Dinicu este arestat de Poliția Prahova, pentru deținere ilegală de armă militară si este condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. În mai 2000, la domiciliul părinţilor lui Dinicu, pe atunci fiind consilier la Camera Deputaţilor, poliţia găseşte „la pont” un pistol cu aer comprimat, o staţie de emisie-receptie „Motorola”, 40 de cartuşe marca „Winchester”, două cartuşe de calibrul 7,62 milimetri, trei cartuşe calibrul 12 milimetri, două cartuşe „Start” calibrul 12 milimetri, un încărcător semicircular pentru cartuşe, o sabie de tip „Ninja”, o baionetă, un baston metalic tip „Castel” și mai multe cuţite. Dinicu a fost reţinut din nou de poliţişti sub acuzaţia de deţinere ilegală de arme si muniţie.

În august 2000, fata deputatului PNTCD de Călăraşi Claudiu Pavelescu a lovit un copil cu maşina, omorându-l. În maşina fiicei deputatului se afla şi Cornel Dinicu, angajat din 1999, la biroul parlamentar, ca bodyguard 

 

În 2007, SIE îl urmăreşte, potrivit Evenimentului Zilei, pe Cornel Dinicu până în Sierra Leone, ca reprezentant al Total Asset Management GmbH, o companie elveţiană care vroia să preia o parte dintr-o mină de diamante.

Dinicu se deplasase în Africa în calitate de recuperator pentru  Liviu Niță, un controversat om de afaceri.

 

În iulie 2010, Dinicu apare ca investitor la Mizil, acolo unde deschide o piscină, o investiție evaluată de presa locală la 700.000 de euro.

”Dacă stai de vorbă cu mizilenii, îţi dai seama că ce-a făcut Cornel Dinicu nu putea face un investitor oarecare. Mizilul trăieşte sub teroarea ţiganilor, tot mai violenţi şi mai fără frică de oamenii legii, aceştia fiind puţini şi slab dotaţi. Din acest motiv, orice formă de distracţie din cel mai sărac oraş din Prahova e sortită eşecului sau mediocrităţii”, scriau jurnaliștii parahoveni. 

Ferma Dacilor, pensiunea din Tohani mistuită de un incendiu în a doua zi de Crăciun, a făcut afaceri de 5,5 milioane de lei și un profit de 2 milioane de lei, anul trecut / Omul de afaceri Cornel Dinicu, care se prezenta drept patron, într-un interviu: „Mai greu cu autorizațiile. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta”

În 13 decembrie, într-un interviu acordat ziarului Observatorul Prahovean Dinicu spune că în afaceri se bazează pe instinct, fără să se gândească foarte mult la asta.

”Atunci când le gândesc le și fac. Când îmi vine o idee o fac. Mai puține analize… Dar mi-au ieșit instinctual, am instincte bune. Visez noaptea ceva, ziua fac. Mai greu cu autorizațiile, că nu se mișcă cu viteza mea, peste noapte. Ei nu se trezesc nici peste mulți ani. Durează ani de zile până se trezesc ei sau poate niciodată. De exemplu, PUZ-ul la clădirea asta a durat patru ani. Dacă stăteam după ei, nu se realiza niciodată proiectul ăsta. În continuare sunt multe… Sistemul e foarte greoi și foarte încâlcit, nu te ajută, doar te încurcă. Mi-aș dori doar să nu mă încurce, să fie lucrurile mai simple. Că nu facem nimic ilegal”, spunea el în interviu.

Din 2013, Dinicu deschide Ferma Dacilor, ”din dragoste pentru natură și pentru gastronomia tradițională”, după cum se precizează pe site-ul pensiunii.

Restaurantul de aici putea găzdui peste 150 de persoane, iar ca spații de cazare erau ”21 de odăi, 4 căsuțe suspendate și 4 colibe dacice, 6 cabane pădure și 10 Locuri de campare și parcare pentru mașini si autorulote”, se arată pe site. ”Ferma Dacilor a devenit în timp, un loc de poveste, unde trecutul ajunge din urmă prezentul doar pentru a ne aminti, din când în când, că valorile străbune trebuie atent conservate și transmise mai departe cu mândrie”, scrie în prezentarea locului.

 

O noapte de cazare costa aici 58 de euro pentru două persoane cu mic dejun inclus. Mai scumpă este însă ”Standard Tree House”, căsuțele suspendate, care costă 82 de euro pe noapte.

Ferma oferă și mai multe produse tradiționale, brânzeturi, carne și preparate din carne, dulcețuri, miere, siropuri, dar și murături și vinuri.

250 de grame de brânză de oaie și capră costă aici 45 de lei, 50 de lei sunt 500 de grame de cârnați proaspeți de porc Mangalița, 25 de lei 250 de grame de jumări de porc de casă, iar un borcan de dulceață de căpșuni,. De 400 de grame, costă 35 de lei.

 

Firma iniţială pe care era operat businessul este Ferma Dacilor Tradiţional, însă această figurează radiată deja de mai mulţi ani. La aceeaşi adresă însă, apare firma Ferma Dacilor Production, care are CAEN-ul “5520 – Facilităţi de cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”. Această companie are afaceri de 5,5 mil. lei anul trecut, în urcare cu 31% faţă de 2021.

Profitul net a fost de aproape 2 mil. lei, ceea ce înseamnă o marjă de 36%, cu 11 salariaţi.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

04:53

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
Cum se aplică „metoda scandinavă” pentru a dormi mai bine dacă împarți patul cu cineva. Explicațiile unui expert în somn fac înconjurul planetei.
09/11/2024 12:44

 Un sondaj realizat pe 2.000 de americani care locuiesc cu un partener a arătat că 36% apreciază atunci cand ei sau partenerul lor nu sunt acasă, deoarece nu trebuie să impartă patul. Wilson si alti ...

„Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Pământ unde marea se desparte în două
29/10/2024 16:36

„Calea lui Moise”, locul spectaculos de pe Pămant unde marea se desparte in două Brazilia găzduieste cateva fenomene naturale ciudate, dar unul dintre cele mai spectaculoase este „Calea ...

Festivități de amploare la Amsterdam, la cea de- 750-a anivesare a orașului
28/10/2024 11:59

Amsterdam a dat startul duminică unui an de festivităţi şi evenimente care marchează cea de-a 750-a aniversare a oraşului printr-o slujbă religioasă urmată de o petrecere zgomotoasă. În bazilica ...

Brașovul, inclus pe lista celor mai bune 25 de louri de vizitat din lume
25/10/2024 12:24

În lista anuală cu cele mai bune 25 de locuri din lume de vizitat in 2025 realizată de National Geographic este inclus si Brasovul, orasul medieval pe care publicatia il descrie ca fiind „poarta d ...

Radar pentru conflictele dintre oameni și urși
18/10/2024 14:15

Radarul Conflictelor Om-Urs, un prototip inovator de geamăn digital (Digital Twin), proiectat cu scopul monitorizării şi predicţiei conflictelor intre oameni şi urşi bruni in timp real, va fi prezentat pe ...

Castelul Mikes  din Covasna va găzdui Parada Cârnaților
13/10/2024 16:32

Castelul Mikes din localitatea Zăbala va găzdui, in prima parte a lunii noiembrie, cea de-a XIX-a ediţie a Paradei Carnaţilor. Conform tradiţiei, in cadrul acestui eveniment va fi organizat un concurs de ...

Care sunt orașele cu cei mai fericiți români
13/10/2024 14:45

Topul celor mai fericite orase din lume include două orase din Romania, care se clasează in topurile internationale ale bunăstării si fericirii urbane. Care sunt acestea si ce loc ocupă in clasamentul mond ...

Unde se află Tunelul celor 365 de stinți, unul dintre cele mai interesante calendare bisericești din Europa
13/10/2024 14:00

Două idei transpuse fericit in practică au făcut ca in staţiunea Straja, din Valea Jiului, să fie realizat unul dintre cele mai interesante calendare bisericeşti din Europa, pe un tunel in lungime de 54 d ...

Top 20 orașe care oferă cea mai bună mâncare
13/10/2024 12:30

Napoli din Italia, Johannesburg din Africa de Sud si Lima din Peru ocupă primele 3 locuri intr-un top al oraselor cu cea mai bună mancare din lume realizat de revista Time Out, relatează CNN. „Manca ...

În zbor alături de noblețea înălțimilor. Secretul vânătorii cu șoimi
13/10/2024 12:27

  În adancurile istoriei, undeva in stepele Asiei Centrale si in regiunile muntoase ale Mongoliei, a inceput o relatie sacră intre om si soim. Un parteneriat ce depăseste granitele timpului si spa ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei