Cu rădăcini adanc infipte in traditia culinară romanească, sarmalele sunt vedetele meselor festive, iar in perioada postului, retetele ingenioase de sarmale fără carne atrag atentia gurmanzilor. În ultimii ani, bucătarii amatori si profesio ...
Sărbătorile sunt o invitatie la explorare culinară, o călătorie in care aromele, culorile si traditiile se intalnesc pe farfurie. De la gusturile exotice ale tropicelor la retetele aproape uitate din Europa de Est, gastronomia sărbătorilor devine ...
* „Bunicute la butoane: Amintiri, retete si glume pe internet”, asa ar putea incepe povestea multor varstnici pentru care social media nu mai are multe secrete. În timpuri in care tinerii par a se naste cu telefoane in mană, cine ar f ...
Romania este recunoscută la nivel international pentru bucătăria pe care o are, care de multe ori reuseste să ii cucerească chiar si pe turistii care vin din străinătate. Astfel, fiecare regiune a tării se poate lăuda cu preparate care mai de c ...
Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucătăria rusească este cunoscută pentru prepa ...
Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Biryani – Deliciul rafinat al Indiei O ...
Toamna este anotimpul care aduce in prim-plan dovleacul, un ingredient versatil, dulce si sănătos, care imbogăteste meniurile din intreaga lume. De la preparate traditionale pană la deserturi inovatoare, dovleacul isi găseste locul atat in bucătă ...
Intr-o postare pe pagina sa de Facebook, medicul nutritionist Mihaela Bilic a dezvăluit că Pepsi si Coca-Cola nu mai contin cafeină. Aceasta s-a declarat dezamăgită de faptul că schimbarea nu a fost comunicată consumatorilor. Mai mult, Mihaela ...
Pe măsură ce frunzele isi schimbă culoarea si aerul devine mai rece, bucătăriile din intreaga lume se umplu de arome imbietoare. Toamna este sezonul deserturilor bogate si reconfortante, pline de fructe coapte si condimente care incălzesc sufletul ...
Aliment fundamental in multe culturi din intreaga lume, painea a evoluat de-a lungul mileniilor, adaptandu-se la gusturile si nevoile oamenilor. Există foarte multe retete, fiecare fiind apreciată in felul ei. Painea sourdough (cu maia) isi are orig ...
Porumbul, această cereală aurie, a străbătut drumuri lungi de la originile sale in America Centrală si de Sud, devenind astăzi un ingredient versatil si esential in bucătării din intreaga lume. În timp ce este un aliment de bază pentru ...
Într-o lume modernă in care gusturile si preferintele gastronomice se schimbă rapid, există o fascinatie deosebită pentru originile artei culinare. Păsind pe urmele civilizatiilor antice, descoperim retete vechi de mii de ani care ne dezvălu ...
Pe timpul verii, meniurile cu ardei sunt o alternativă delicioasă atat pentri micul dejun, cat si pentru pranz sau vine. Iată cateva dintre cele mai apreciate retete: 1. Salată de Ardei cu Branză si Rosii Ingrediente: Ardei grasi colorati (ro ...
Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat in intreaga lume, fiecare cultură adăugandu-si propria amprentă asupra retetei. Fie că sunt servite ca aperitiv, fel principal sau gustare, chiftelele răman un favorit etern datorită versatilitătii si ...
Care a fost prima carte de bucate scrisă in limba romană? Retete uitate de anghemahturi si sosuri În general, prima carte romanescă de bucate este considerată cea a doi mari oameni politici si scriitori, Mihail Kogălniceanu si Costac ...
Turtele sunt niste plăcinte simple ideale in perioada postului, reteta fiind una rapidă si fără prea mari dureri de cap. Făcute la tigaie, la ceaun sau pe plită, aceste plăcinte umplu bucătăria de tot felul de arome. Această retetă se face d ...
Originar din Asia de Sud, curry-ul de linte este o mancare de post apreciată pentru aroma sa bogată si textura sa cremoasă. Această retetă combina linte proteică cu condimente exotice si legume aromate, rezultand un preparat cu adevărat d ...
Mancarea de bame este una dintre cele mai cunoscute retete din timpsul Ramadanului. Ingrediente: 800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămaie; un litru borş; 3 cepe; o legătură pătrunjel. Mod de ...
Una dintre primele autoare de cărti de bucate din Romania a fost Maria General Dobrescu, lucrarea „Bucătăria sătencei" fiind publicată in 1941. “Se fierbe prazul taiat feliute. Apoi se infierbanta uleiul intr-o cratita, se pune ca ...
Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu. Ingrediente 2 cartofi medii 2 sfecle rosii medii coapte/fierte 1 ceapa rosie 2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si morcovi obisnuiti) 1/4 varza (alba sau rosie ...
O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarele ingrediente: -250g orez cu bobul rotund ...
Foarte apreciată in orice anotimp, salata de vinete este un aperitiv gustos si delicios. Salata poate fi preparată atat cu vinete copate, cat si cu vinete proaspete. Salata de vinete romaneasca Ingrediente: * doua vinete mari * ½ ceap ...
Pe timpul verii, mancarea de legume este mereu o alternativă delicioasă, mai ales cele care au multi ardei copti. O tocană de ardei copti este mereu o optiune gustoasă pentru pranz. Ingrediente * 1 kg ardei grasi * 5-6 cepe potrivite ...
Se curăţă urzicile cu mare atenţie să nu se strecoare şi codiţe printre ele şi se spală bine in mai multe ape pană ce ultima apă rămane limpede. Retete cu urzici Există numeroase modalităti de a ne bucura de multitudinea de vitamine si min ...
Air-fryer-ul este una dintre cele mai cool invenţii din bucătărie. Acest tip de friteuza te ajută să prepari o mulţime de feluri de mancare rapid şi foarte sănătos, fără să fie nevoie să foloseşti cantităţi mari de ulei. Unde mai p ...