Rețete de Ramadan. Mâncare de bame
Dimensiune font:
Mâncarea de bame este una dintre cele mai cunoscute rețete din timpșul Ramadanului.
Ingrediente:
800 g bame; 3-4 ardei; 500 g roşii; Sare, piper; 50 ml ulei de măsline, zeama de la o lămâie; un litru borş; 3 cepe; o legătură pătrunjel.
Mod de preparare
Se curăţă bamele de codiţe, se spală în apă călduţă şi apoi se opăresc într-un litru de borş, în câteva clocote. Separat, se curăţă ceapa, se toacă solzişori şi se căleşte în uleiul de măsline cât să devină sticloasă, apoi se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe şi puţină apă. Bamele se scot din borş, se lasă să se scurgă, apoi se adaugă în cratiţa cu ceapa şi ardeiul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Se toarnă câte puţină apă caldă din când în când, să nu se lipească. Se lasă la fiert 10-15 minute. Roşiile se opăresc, se decojesc, se zdrobesc cu blenderul, iar piureul obţinut se pune în cratiţa cu bamele. Se lasă să dea în câteva clocote apoi se bagă în cuptorul încins, la 180 de grade, pentru 10-20 de minute. Mâncarea de bame se servește ornată cu pătrunjel verde.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau