FOTO - Rețete de post - Borș rusesc
Dimensiune font:
Borsul rusesc este mereu o alege foarte buna fie că este post, fie că nu.
Ingrediente
2 cartofi medii
2 sfecle rosii medii coapte/fierte
1 ceapa rosie
2 morcovi (mov in cazul meu, dar puteti folosi si morcovi obisnuiti)
1/4 varza (alba sau rosie)
1 frunza dafin
2 l supa de legume
2 linguri ulei masline
250 ml suc de rosii (al meu este preparat in casa)
sare (piper dupa gust)
otet de mere/ bors /zeama de lamaie dupa gust
smantana pentru servit (optional)
Mod de preparare
Sfecla rosie (cruda sau gatita) se rade pe razatoarea mare si se lasa deoparte
cartofii se curata, se spala si se taie cubulete.
Morcovul se curata si se rade si el pe razatoarea mare
Ceapa se curata si se marunteste bine
Varza se curata si se taie fideluta
Se incinge uleiul si se adauga ceapa, care se caleste putin pana devine translucida
Se adauga morcovul , se gateste impreuna cu ceapa inca 2-3 min.
Se adauga cartofii, se gatesc si ei 2-3 min. amestecand des.
Se adauga varza, sucul de rosii, supa de legume si foaia de dafin (daca folositi sfecla rosie cruda, se adauga si aceasta tot acum–daca e deja coapta/fiarta, se adauga aproape de sfarsit)
Se fierbe borsul pana cand legumele s-au inmuiat (daca se foloseste sfecla rosie coapta/fiarta, acum e momentul sa se adauge si se lasa 5 min. sa se odihneasca)
Se scoate foaia de dafin si se potriveste de sare si piper
Se finiseaza borsul adaugand otet de mere/zeama de lamaie/bors dupa gust
Borsul rusesc cu sfecla rosie se serveste cald, ca atare, ori cu putina smantana si verdeata tocata (preferabil marar)
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau