FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc
Dimensiune font:
O mâncare gătită rapid în timpul postului, o rețetă foarte simplă și ușor de preparat este pilaful sârbesc. Rețeta este gata în maximum o jumătate de oră, iar pentru patru porții sunt necesare următoarele ingrediente:
-250g orez cu bobul rotund
-750ml apă
-4 ardei gras
-1 ceapa normală
-3 linguri ulei
-1 lingura pastă de tomate
-sare si piper macinat dupa gust
-4 crenguțe mărar verde
Mod de preparare
-ceapa se curata si se taie marunt,
-ardeii se curata de cotor, se spala si se taie cubulete,
-se invinge putin ulei si se caleste ceapa la foc tare amestecand continuu pana devine sticloasa,
-se adauga ardeiul si se tine si el pe foc timp de zece minute amestecand periodic,
-se adauga orezul si se amesteca bine iar dupa doua minute se adauga o lingura de bulion si se amesteca,
-se completeaza cu apa si se condimenteaza dupa gust cu sare si piper negru macinat,
-se fierbe la foc moderat timp de 15 minute sau pana cand orezul este fiert si zeama este aproape toata inghitita de orez,
-se adauga mararul proaspat tocat marunt si se amesteca bine orezul,
-se opreste focul si se acopera pilaful cu capac pentru zece minute,
-pilaful sarbesc se poate servi cald cu paine de casa si ornat cu verdeata, dar fiind o mancare de post este foarte bun si rece
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau