În Iași, la Pașcani și Hârlău a fost lansat „Raftul cu bunătăți locale”
Dimensiune font:
* specialiștii subliniază că susținerea micilor producători trebuie să vină atât prin știință și inovație, cât și prin implicarea retailerilor, prin crearea de spații speciale dedicate produselor locale, precum rafturi sau standuri amenajate în marile rețele comerciale
Gustul autentic românesc cucerește tot mai mulți consumatori, dornici să descopere produsele micilor producători locali. Chiar dacă dorința de a susține producția autohtonă este tot mai mare, realitatea economică rămâne un obstacol important pentru mulți dintre aceștia. De aceea, în Iași, Pașcani și Hârlău a fost lansat „Raftul cu bunătăți locale” — o inițiativă care aduce mai aproape de clienți savoarea autentică a regiunii.
Specialiștii subliniază că susținerea micilor producători trebuie să vină atât prin știință și inovație, cât și prin implicarea retailerilor, prin crearea de spații speciale dedicate produselor locale, precum rafturi sau standuri amenajate în marile rețele comerciale. „Se vede un interes tot mai crescut din partea consumatorilor pentru produsele locale, dar cred că de cele mai multe ori situaţia economică primează şi dictează dacă anumite produse sau iniţiative merg mai departe. Sunt mici producători care în această perioadă economică dificilă încearcă să îşi valorifice produsele prin diferitele canale... Important este să ne facem înţeleşi, pentru că noi venim cu o altă abordare. Suntem adepţii ştiinţei deschise, punem în discuţii propuneri de proiect aflate în evaluare şi le prezentăm comunităţii. Este important să facem acţiuni atunci când este nevoie”, spune Sebastian Brumă, membru al Academiei Române filiala Iaşi.
Astfel, producătorii locali sunt încurajaţi să aducă în retailul modern bunătăţile făcute după reţete tradiţionale şi sunt ajutaţi să ajungă mai uşor la consumatori. „Programul nu are o miză economică, fiind o altă cale prin care înţelegem să punem suflete în comunitate şi în România, aşa cum face fiecare dintre producătorii pe care i-am selectat. Ne asigurăm că ceea ce este bun şi sănătos îşi găseşte loc în retailul modern”, a afirmat Cătălin Costinaş, director general adjunct al unui retailer care a lansat un program de tip raft de bunătăţi locale.
Produsele micilor producători sunt puse la vânzare în cantităţi limitate, doar în magazinele selectate pentru a permite producătorilor să îşi păstreze modul de preparare şi calitatea tradiţională fără a insista pe cantitate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau