Ce greșeală fac mulți români cu centrale termice, atunci când vine vara. Poți rămâne fără ea
Dimensiune font:
Prețul gazelor ar putea să scadă cu 18% vara următoare, comparativ cu vara trecută, dar anul acesta se anunță a fi unul complicat pentru piața gazelor, indică o analiză a Asociației Energia Inteligentă, potrivit Agerpres.
Ce greșeală fac mulți români cu centrale termice, atunci când vine vara
Dar asta nu ar trebui să ne împiedice să avem grijă de centralele termice montate și pe perioada verii, perioadă când nu le folosim la putere maximă, așa cum o facem iarna. De cele mai multe ori, poate și în necunoștință de cauză, neglijăm total centrala pe timpul verii. Ne trezim toamna când frigul se instalează şi constatăm că nu avem căldură, centrala termică nu ne mai ascultă şi evident intrăm în panică. Specialiștii în domeniu recomandă ca pe timpul verii să pornim o data pe lună centrala termică pe încălzire. Astfel, evităm blocarea servomotorului care comută de pe apă caldă menajeră pe încălzire.
Ce greșeală fac mulți români cu centrale termice, atunci când vine vara. Poți rămâne fără ea
Ce greșeală fac mulți români cu centrale termice, atunci când vine vara. Poți rămâne fără ea
Poți rămâne fără ea
Conform legii, verificarea tehnică periodică trebuie efectuată cel puțin o dată la doi ani de către o societate autorizată de Inspecția de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune și Instalațiilor de Ridicat. Funcționarea îndelungată sau în condiţii incorecte a unei centrale termice poate duce la uzura pieselor, iar în timp pot apărea disfuncționalități, acestea din urmă ducând la creșterea temperaturii de ardere a gazelor.
Anul 2020 vine cu modificări importante și este bine de știut acest lucru, mai ales dacă vă hotărâți să vă montați o astfel de centrală și, cu atât mai mult, dacă deja dețineți o astfel de instalație. Dumitru Chisăliță, preşedintele Asociaţiei Energia Inteligentă şi expert în domeniul gazelor naturale, vorbește despre anul 2020 și ce se întâmplă cu gazele naturale.
„Anul 2020 este un an complicat pe piaţa românească de gaze naturale. Perioada vine după bulversarea adusă de OUG 114 şi de normele sale de aplicare şi după obligaţiile pe care România şi le-a asumat în raport cu instituţiile europene. Alţi factori care vor influenţa piaţa în acest an sunt legaţi de cantităţile importante de gaze rămase în depozite, de excedentul de gaze din regiune, de reaşezările geopolitice din regiune din perspectiva gazelor naturale, dar şi de alegerile care vor exista în România. Cel mai probabil vom vedea în piaţă comportamente noi, unele chiar surprinzătoare”.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau