Lupta cu milioanele, ba chiar miliardele de măști medicale aruncate la gunoi a devenit altă durere de cap pentru autoritățile de la Beijing, confruntate deja cu marea provocare a stopării răspândirii epidemiei de coronavirus, dar și cu încercările disperate de a limita daunele economice generte de noua gripă.
Potrivit publicației menționate, acum, când răspândirea Covid-19 este pe punctul de a fi luată sub control, după cum afirmă oficialii chinezi, atenția mai marilor țării se concentrează acum pe posibilitățile de care dispune statul pentru prelucrarea deșeurilor medicale.
Specialiștii explică faptul că măștile și alte mijloace medicale, în special obiectele de unică folosință utilizate de personalul din spitale și de persoanele infectate cu coronavirus trebuie privite drept deșeuri clinice și sterilizate înainte de a fi arse la temperaturi ridicate și în încăperi speciale.
Problema este că majoritatea întreprinderilor de prelucrare a acestor deșeuri, construite după epidemia de pneumonie atipică de acum 17 ani, au fost închise. Redeschiderea lor înseamnă nu doar cheltuieli suplimentare, cărora China le-ar putea face față, dar și timp, de care nu prea mai dispune nimeni. Asta în condițiile în care numai în orașul Wuhan, epicentrul epidemiei, volumul deșeurilor medicale a crescut de patru ori, până la peste 200 tone pe zi.
Adauga comentariul tau