Coronavirusul a suferit mutații! Descoperirea cercetătorilor chinezi
Dimensiune font:
Descoperirea aparține oamenilor de știință de la Universitatea din Beijing. Într-un articol publicat în revista National Science Review, ei explică că virusul care a provocat epidemia de coronavirus în întreaga lume a reușit să evolueze din momentul apariției lui.
Experții au analizat 103 genomi CoVID-19 și au identificat 149 de modificări în tulpină. Majoritatea dintre ele s-au produs în ultimul timp. Potrivit studiului, noul coronavirus s-a descompus deja în două subtipuri: L - cel mai frecvent întâlnit (70%) și S - care reprezintă restul de 30%.
Oamenii de știință au precizat, de asemenea, că subtipul L a fost identificat în etapele primare ale epidemiei din Wuhan, dar frecvența lui s-a redus la începutul lunii ianuarie.
În opinia cercetătorilor chinezi, intervenția omului a avut o puternică presiune selectivă asupra acestui subtip, care ar putea fi mult mai agresiv și se răspândește mai rapid.
”Considerăm că subtipul S reprezintă, după toate probabilitățile, versiunea inițială a CoVID-19. Rezultatele analizelor noastră confirmă versiunea conform căreia subtipul L este mai agresiv decât S, dar și faptul că intervenția omului a modificat capacitatea de răspândire a celor două subtipuri L și S la scurt timp după izbucnirea epidemiei”, au insistat oamenii de știință chinezi.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau