Dozele mari de vitamina C ar putea ajuta imunoterapia în combaterea cancerului
Dimensiune font:
Un nou studiu arată potențialele beneficii ale Vitaminei C în combaterea cancerului, atunci când este administrată în timpul imunoterapiei.
O echipă de cercetători din Italia a descoperit că oferirea șoarecilor bolnavi de cancer doze mari de vitamina C (acid ascorbic) imunoterapie îmbunătățită, ceea ce duce la încetinirea sau oprirea creșterii tumorii.
În lucrarea lor, publicată în revista Science Translational Medicine, cercetătorii descriu studiile lor despre vitamina C și modul în care aceasta ar putea fi utilizată pentru tratarea pacienților cu cancer.
Încă din anii '70, cercetătorii au bănuit că administrarea de doze mari de vitamina C la pacienții cu cancer ar putea ajuta la reducerea creșterii tumorii - dar studiile ulterioare nu au reușit să găsească niciun beneficiu, iar cercetătorii și-au pierdut interesul.
În ultimii ani, interesul de a utiliza vitamina C pentru a trata pacienții cu cancer a revenit după ce studiile au constatat că cercetătorii anterioare au dat vitamina C pacienților pe cale orală. Intestinul nu absoarbe cantități mari de vitamina C, ceea ce însemna că pacienții anterior nu au primit concentrații în doze suficient de mari pentru a avea un impact. În acest nou efort, cercetătorii au injectat vitamina C direct în venele șoarecilor de testare, ca parte a unui regim de imunoterapie și apoi au monitorizat creșterea tumorii.
Cercetătorii au descoperit că adăugarea de doze mari de vitamina C fără imunoterapie a dus la creșterea întârziată a tumorii la șoarecii de testare. Când a fost administrat ca parte a unui regim de imunoterapie cu șoarecii, ei au găsit încetinirea sau oprirea creșterii melanomului, tumorilor colorectale, pancreatice și cancerului de sân. Mai mult, ei au descoperit că a făcut acest lucru prin furnizarea de suport pentru celulele T Ei au descoperit, de asemenea, că vitamina C a sporit eficiența anticorpilor punctului de control PD-1 și CTLA-4. Și au descoperit că, în unele cazuri, adăugarea de vitamina C în regimul de imunoterapie a dus la dispariția completă a unor tumori de cancer mamar.
Efecte secundare
Cercetătorii remarcă faptul că principalul obstacol în calea utilizării vitaminei C pentru a trata pacienții cu cancer uman este posibilitatea de a avea efecte secundare. Ei observă că au dat șoarecilor de test cantitatea de vitamina C într-o singură portocală în fiecare zi, timp de câteva zile. Traducerea asta la oameni ar însemna să oferi echivalentul a 2000 de portocale în fiecare zi pentru o perioadă de timp.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau