Le-a ajuns cuțitul la os! Angajații Radio România protestează față de salariile mizere: 'Realizatori, nu salahori!' / 'Jurnalişti pe burta goală'
Dimensiune font:
"Realizatori, nu salahori!", "Vrem salarii decente!", "Jurnalişti pe burta goală", "Aici Bucureşti, glasul sărăciei!" au fost mesajele afişate, luni, de angajaţii Radio România din Bucureşti şi din studiourile de Ia Constanta, Târgu Mureş, laşi, Timişoara, Craiova, Reşiţa, Cluj care au protestat faţă de veniturile salariale de mizerie la care se situează majoritatea colegilor încadraţi în funcţii de execuţie şi faţă de lipsa perspectivelor profesionale.
Sindicatul Salariaţilor din Radio România, cel mai mare din instituţie, afiliat CulturMedia şi Cartel Alfa se solidarizează cu protestele angajaţilor din Societatea Română de Radiodifuziune şi semnalează Guvernului, Parlamentului şi publicului larg situaţia disperată în care a ajuns personalul de execuţie.
Luni, Ia ora 10.00, angajaţii Radio România din Bucureşti şi studiourile de Ia Constanta, Târgu Mureş, laşi, Timişoara, Craiova, Reşiţa, Cluj au protestat, în faţa sediilor, faţă de veniturile salariale de mizerie Ia care se situează majoritatea colegilor încadraţi în funcţii de execuţie şi lipsa perspectivelor profesionale.
Angajaţii SRR arată că, în condiţiile în care statutul legal al instituţiei este neclar, în sensul în care nu se cunoaşte dacă este asimilată instituţiilor publice bugetare sau celor autonome, care se autofinanţează, din 2017, toate prevederile care au privit bugetarii li s-au aplicat doar în privinţa restricţiilor. În acest fel, nivelul salarial, rămas mult în urma ratei inflaţiei, i-a adus în situaţia de a nu-şi mai putea întreţine familiile.
Mai mult, interpretările ordonanţei "trenuleţ" îi pot prejudicia în continuare, în condiţiile în care, din nou, majorările salariale ale bugetarilor nu li se aplică. Pentru Radio România urmează un an încărcat editorial, având în vedere cele patru rânduri de campanii electorale şi alegeri, pe care SRR trebuie să le acopere mediatic, conform legii de organizare şi funcţionare. Pe fundalul unui val de pensionări şi în condiţiile unei lipse acute de personal de specialitate, îndeplinirea misiunii publice devine un obiectiv greu de atins.
Angajaţii Radio România au făcut apel şi Ia conducerea instituţiei, Ia Consiliul de Administraţie, de a se implica în soluţionarea acestor probleme.
Protestul nu a avut niciun ecou în rândul conducerii, care ignoră de ani solicitările salariaţilor. În afara unui reprezentant al salariaţilor în Consiliul de Administraţie, care a venit să discute cu angajaţii, nimeni nu a reacţionat.
Salariaţii din SRR anunţă că protestele vor continua.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau