Cum va arăta autostrada Focșani-Bacău. Modelarea 3D a tronsonului din A7 lung de aproape 100 de kilometri VIDEO
Dimensiune font:
Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că societatea angajată să proiecteze tronsonul Focșani-Bacău din A7 a finalizat studiul de fezabilitate.
Documentul a fost depus, potrivit oficialilor CNAIR, în cursul zilei de joi, 23 decembrie, de către proiectanții de la Consitrans.
Cu această ocazie, s-a finalizat prima etapă. A doua constă în depunerea proiectului tehnic, care trebuie terminat până cel târziu în aprilie 2022.
„După ce CNAIR va analiza documentele, prestatorul va trece la următoarea etapă a contractului care constă în elaborarea Proiectului Tehnic. Contractul trebuie finalizat până în luna aprilie a anului 2022”, au subliniat reprezentanții CNAIR într-o postare cu o modelare 3D a viitorului tronson de autostradă.
Ulterior, construcția efectivă a tronsonului va fi scoasă la licitație. "Documentația reprezintă baza contractului pentru construcția propriu-zisă a secțiunii A7, Focșani-Bacău, în lungime de 97 de km", mai spun cei de la CNAIR.
Perioada de evaluare a ofertelor depuse la licitația pentru construirea tronsonului Ploiești – Buzău din Autostrada Moldovei (A7) a fost prelungită până pe 22 februarie 2022, potrivit datelor actualizate din Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Termenul inițial pentru finalizarea evaluării era 13 decembrie 2021.
De asemenea, a fost ratat și termenul estimat inițial în luna august pentru lansarea la licitație a tronsonului Buzău – Focșani Ulterior, CNAIR a anunțat pe 3 decembrie avizarea indicatorilor tehnico – economici ai tronsonului Buzău – Focșani din Autostrada Moldovei (A7), arată Economica.net.
Astfel, noua bucată de autostradă va avea 82 de kilometri, 41 de poduri și pasaje, 6 noduri rutiere și o valoare estimată a construcției de 5,26 miliarde de lei. Noul termen estimat atunci pentru lansarea la licitație era până la finele anului în curs.
Autostrada Moldovei A7 este cel mai mare proiect de infrastructură rutieră propus spre finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).
Între Ploiești și Pașcani autostrada ar urma să aibă 329 de kilometri. Pentru a se putea încadra în finanțarea prin PNRR, construcția întregii autostrăzi trebuie finalizată până cel târziu în 2026.
A7 se continuă și după Pașcani, până la Siret, la granița României cu Ucraina. Pentru această parte din traseu n-a fost stabilită o sursă clară de finanțare.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau