Polițiștii rutieri, obligați de șefi să aplice amenzi. Acuzațiile scandaloase privind norma de penalizări cerută
Dimensiune font:
Reprezentanții Sindicatului de poliție Europol au transmis miercuri, 21 septembrie, într-o postare pe Facebook, faptul că la nivelul poliției rutiere ar fi fost declanșată o acțiune de intimidare a agenților rutieri care aplică avertismente.
Polițiștii rutieri ar fi fost trași la răspundere de către șef pentru avertismentele pe care le-au aplicat. Sindicatul susține că astfel ar fi determinați să aplice amenzi.
„În Poliția Română tocmai a fost declanșată o amplă acțiune de intimidare a polițiștilor rutieri care aplică „AVERTISMENT”. Este pentru prima dată când se admite, ÎN SCRIS, faptul că polițiștii sunt obligați să aplice amendă, indiferent de circumstanțe, cu afectarea gravă a independenței agentului constatator care este singurul în măsură să aprecieze asupra faptei constatate.
Șeful Brigăzii Autostrăzi din cadrul IGPR semnează o adresă prin care le cere polițiștilor rutieri de la nivelul acestei structuri, să „argumenteze” motivul pentru care au aplicat AVERTISMENTE într-un demers fără precedent de a-i determina, subliminal, să acorde doar amenzi. Mai rămâne doar să stabilească concret și „indicatorii de performanță cantitativi” sau în traducere liberă NORMA DE AMENZI.
Solicităm tuturor polițiștilor care lucrează la nivelul structurilor de Poliție Autostrăzi să nu dea curs acestei „mizerii” de adrese sau să consemneze în raport faptul că toate sancțiunile au fost aplicate cu respectarea OG 2/2001 privind regimul juridic al contravențiilor”, au transmis reprezentanții Sindicatului Europol.
Recent, Sindicatul Europol a făcut noi acuzații.
Toți am auzit ”povești” despre unii cetățeni care le vorbesc de sus polițiștilor ce îi sancționează pentru că au încălcat legea. ”Tu știi cine sunt eu?”, ”Te las fără uniformă!”, ”O să vezi tu!” sunt numai câteva dintre expresiile pe care le aud polițiștii atunci când vor să își facă treaba.
Ei sunt obișnuiți cu astfel de oameni care amenință și poate aceste lucruri nu s-ar întâmpla dacă structurile ar fi conduse de oameni care nu pot fi influențați politic.
Sunt multe scandalurile în poliție. Agenți sau ofițeri sunt amenințați, uneori chiar cercetați disciplinar, pentru că au avut curajul să amendeze un politician sau vreo rudă de-a acestuia sau vreun ”prieten” de-al șefului.
Șef din poliție: ”Crezi că dacă ai 100 de constatări ești șmecher?”
O situație bizară a fost semnalată recent de Sindicatul Europol. Șefi care le spun subalternilor în ședințele din operativ să fie mai atenți cu radarul atunci când beizadelele politicienilor fac din drum piste de mare viteză pentru bolizii pe care îi conduc.
”Orice polițist cunoaște faptul că în conformitate cu prevederile Legii nr. 360/2002 privind Statutul polițistului îi sunt restrânse anumite drepturi și libertăți, comparativ cu alți cetățeni, aspect care din câte se pare nu îi este aplicabil și adjunctului IPJ Caraș-Severin, care ori de câte ori are ocazia le atrage atenția subordonaților în mod subtil, spunându-le, în ședințe sau la diverse întâlniri cu caracter operativ, că nu au altceva de făcut decât să acționeze cu radarul tocmai în ziua în care fiul unui om politic din județ circula cu autoturismul cu o viteză de peste 100 km/h în localitate, sugerându-le să fie mai atenți pe viitor întrucât politicienii sunt aleși de popor și că, din aceste considerente, cei ce vor pleca primii din funcție vor fi ei, nu politicienii, atenționându-i inclusiv să nu mai sancționeze agenții economici”, scrie Sindicatul Europol pe site-ul oficial.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau