Top 5 mărci auto care se devalorizează cel mai rapid. Cum se calculează deprecierea maşinilor

auto  7600

Dimensiune font:

| 30-05-2022 08:34

 Deprecierea autoturismelor reprezintă diferența dintre prețul pe care l-ați plătit pentru mașină și valoarea acesteia atunci când o vindeți. Astfel, după ce părăsiți reprezentanța în noua mașină, aceasta pierde imediat o parte considerabilă din prețul său de vânzare cu amănuntul.

Totuşi, deși valoarea mașinii continuă să se degradeze în timp, unele modele se depreciază mai repede. Având în vedere acest lucru, carVertical a realizat unele cercetări pentru a afla care mărci auto pierd cel mai mult din valoare, aducând explicaţii privind deprecierea autoturismelor și valoarea reziduală.

"Dacă ați cumpărat o mașină cu 100.000 dolari și apoi ați vândut-o cu 20.000 dolari, după 10 ani, mașina s-a depreciat cu 80%. Asta ar însemna că valoarea sa reziduală este de 20%.

În timp ce kilometrajul și vârsta sunt doi factori care influențează prețul vehiculului, diferitele mărci auto își pierd valoarea în ritmuri diferite. În general, camionetele, SUV-urile pe șasiu de camionetă și mașinile sport își păstrează cea mai mare valoare", potrivit specialistilor auto de la carVertical.

 

Ce este valoarea reziduală

 

Valoarea reziduală este o măsură esențială atunci când se dorește achiziționarea unui vehicul nou în leasing. Dacă două modele costă la fel, dar se estimează că vor avea o valoare reziduală diferită în câțiva ani, plățile lunare vor fi, de asemenea, diferite.

În cazul în care cumpărați o mașină cu o valoare reziduală bună, o veți putea vinde la un preț mai mare în comparație cu modelele care se depreciază mai rapid. 

Pentru a identifica mărcile auto care se depreciază cel mai mult, carVertical a analizat peste 72 de milioane de unități de date între 2019 și 2022 în SUA, Europa și Australia.

 

Top 5 mărci auto cu cea mai bună valoare reziduală

 

 

top masini valoare reziduala

 

1. Porsche (-64,4%)

Deși Porsche fabrică mașini sport, modelele sale sunt suficient de practice pentru condusul zilnic. 911 este probabil una dintre cele mai emblematice mașini din istoria automobilelor, cu un număr uriaș de fani. Nu e de mirare că cererea sa depășește oferta. Mașinile Porsche sunt fiabile, durabile și au un aspect distins, care atrage clienții.

Cu toate acestea, cele mai recente modele de Porsche, cum ar fi Cayenne și Panamera, au de obicei o valoare reziduală mai mică decât 911.

2. Jeep (-84,4%)

Mașinile Jeep sunt cunoscute pentru durabilitatea și înalta lor performanță, atât pe asfalt, cât și pe drumuri de pământ. Deși costurile de întreținere pot fi peste medie și nu oferă o economie bună de combustibil, Jeep are clienți loiali care ignoră aceste lucruri. 

Wrangler este unul dintre cele mai populare modele de Jeep, al cărui design clasic nu s-a schimbat prea mult de la lansarea sa inițială în anii ’80. Jeep oferă 10 versiuni diferite de Wrangler, astfel încât chiar și cei mai pretențioși șoferi își pot găsi modelul preferat. Alimentat de motoarele V6 și V8, Wrangler este cu siguranță o mașină care vă va ajuta să supraviețuiți chiar și în cele mai dure condiții.

3. Mini (-85,5%)

Soluțiile de inginerie solide, designul elegant și un interior de calitate premium au făcut din MINI o legendă. MINI a fost introdus pentru prima dată în 1959 și a fost prima mașină mică cu tracțiune față la acea vreme. De la începutul istoriei sale, MINI a oferit vehicule cu calități de mașini de curse, care au un aspect distinct și sunt distractiv de condus.

Mașinile MINI au fost întotdeauna populare în rândul celebrităților și au avut apariții notabile în filme și seriale TV, crescând popularitatea și reputația mărcii și mai mult.

4. Land Rover (-86,3%)

Land Rover oferă SUV-uri din clasa premium, care combină un design interior de lux și soluții tehnologice cu calități specifice vehiculelor de teren. Range Rover, Discovery și Defender sunt mașini pentru cumpărătorii cu aspirații, având un preț piperat. Deși mulți proprietari nu folosesc niciodată la maximum capacitatea de tracțiune integrală a Land Rover, mașina în sine este un simbol al statutului și bogăției. Chiar și Regina Elisabeta are un Land Rover. De fapt, unii estimează că a deținut în timpul domniei sale în jur de 30 de mașini Land Rover, susținând unul dintre cei mai renumiți producători britanici de mașini.

5. Jaguar (-86,7%)

La fel ca alte mașini din această listă, mașinile Jaguar sunt elegante, luxoase și atractive. Deși mașinile Jaguar nu au fost considerate fiabile timp de mulți ani, ultimele modele demonstrează că criticii se înșală.

Jaguar a devenit renumit pentru fabricarea de mașini sport și sedanuri de lux, dar recent a intrat pe piața SUV-urilor și a VE-urilor pentru a-și extinde gama.

Unele dintre primele modele de Jaguar (cum ar fi modelul XJ13 din 1966) costă milioane de dolari, dar puteți găsi modele rulate chiar și pentru câteva mii. Când cumperi un Jaguar, plătești pentru marcă. Chiar și mașinile Jaguar rulate pot fi scumpe, crescând valoarea reziduală globală a mărcii.

 

Top 5 mărci auto care se depreciază cel mai mult

 

 

top masini care se depreciaza

 

Dacă cumpărați un Chrysler nou, valoarea acestuia va scădea la 3,2% în 25 de ani, devenind astfel cea mai depreciată marcă auto din lista noastră. De-a lungul anilor, Chrysler a emis multe rechemări și a primit o mulțime de reclamații de la clienți.

Cele mai recente modele Chrysler par să aibă mai puține probleme, dar este posibil să dureze ceva timp până când clienții vor reveni. Nu e de mirare că mașinile Chrysler au o valoare reziduală scăzută și nu sunt populare pe piața vehiculelor rulate.

2. Audi (-96,2%)

Deși Audi este una dintre cele mai respectate mărci auto germane, mașinile sale se depreciază rapid. Audi oferă șoferilor soluții de inginerie premium, dar costurile lor de întreținere sunt mai mari decât cele ale modelelor mai tradiționale. Pe piața autovehiculelor rulate, clienții caută adesea să economisească bani și, de obicei, nu sunt dispuși să plătească pentru luxul pe care îl pot oferi modelele mai scumpe.   Dacă apreciați experiența excelentă de condus și calitatea ridicată, ar trebui cu siguranță să alegeți Audi. Cu toate acestea, este mai înțelept să cumpărați un Audi nou cu garanție decât să investiți o sumă mare de bani din propriul buzunar pentru reparații.

3. Seat (-95,8%)

Seat are multe piese comune cu Volkswagen, ceea ce o face o marcă de încredere și apreciată. În plus, mașinile Seat sunt mai accesibile și mai ieftin de reparat, ceea ce le face atractive pentru șoferii începători.

În ciuda tuturor acestor lucruri, în final, mașinile Seat ating o valoare reziduală scăzută de 4,2% (la vârsta de 29 de ani). De ce se depreciază atât de mult mașinile Seat? Dacă veți compara modele Seat, precum Ibiza, cu concurenții lor direcți, cum ar fi Peugeot 208 sau Citroen C4, veți observa că mașinile Seat sunt un pic mai conservatoare și mai puțin elegante.

Este o alegere bună pentru cineva care caută să economisească bani, dar nu este o mașină care iese în evidență pe stradă.

4. Skoda (-95%)

Skoda este o altă marcă din această listă care aparține grupului Volkswagen. Cu toate acestea, modelele sale sunt mai ieftine și, de obicei, au o valoare reziduală mai mică. Deși nu sunt cele mai atractive mașini de pe piață, Skoda și-a câștigat reputația de mașină de familie fiabilă.

Ca și în cazul Seat, valoarea reziduală scăzută a Skoda are mai mult de-a face cu lipsa de entuziasm decât cu calitatea. Acestea fiind spuse, deși valoarea mașinilor Škoda scade semnificativ de-a lungul anilor, cumpărarea uneia rulate este o adevărată afacere.

5. Infiniti (-94,7%)

Infiniti este considerată o marcă de mașini premium, dar nu este la fel de prestigioasă ca Mercedes-Benz sau Lexus. Cererea de modele Infiniti rulate este scăzută, ceea ce duce la o depreciere rapidă. Experții auto susțin adesea că Infiniti nu și-a găsit identitatea și o numesc deseori „marcă de lux aspirantă”.

 

Vehiculele rulate ating cea mai mică valoare în etape diferite

 

 

varsta la care masina atinge cea mai mica valoare

 

Vârsta medie la care vehiculele ating cea mai mică valoare reziduală este de 20-23 de ani. Cu toate acestea, acest lucru variază semnificativ de la o marcă la alta.

Porsche și MINI costă cel mai puțin când au o vechime de 15 ani. După ce ating acest prag, valoarea lor începe să crească din nou. Suzuki, Isuzu, Kia și Dacia se află în partea opusă a spectrului — acestea ating cea mai scăzută valoare la vârsta de 30 de ani.

 

De ce mașinile rulate au o valoare diferită

 

Specialistii auto au luat drept exemplu Toyota și BMW. Mașinile Toyota ating cea mai mică valoare la vârsta de 19 ani, în timp ce BMW-urile o ating la 21 de ani. Toyota are o valoare reziduală de 11,3% (-88,7%), iar BMW de 6,2% (-93,8%). Ce factori cauzează aceste diferențe?

BMW și alte mărci de vehicule de lux au de obicei caracteristici și îmbunătățiri tehnologice pe care cumpărătorii de vehicule rulate nu le apreciază. Dacă îți poți permite un BMW, un Mercedes-Benz sau un Land Rover nou, probabil dorești tot luxul și toate inovațiile pe care le poți obține.

O persoană care caută un vehicul rulat acordă prioritate prețului și costurilor de întreținere în raport cu caracteristicile.

Toyota are o bază de consumatori mult mai mare decât BMW, deoarece oferă mașini accesibile și fiabile. De-a lungul anilor, Toyota și-a construit o bună reputație în rândul șoferilor: vehiculele sale nu se strică des, iar costurile de întreținere sunt relativ scăzute.

 

Cum se calculează deprecierea autoturismelor

 

În timp ce prezicerea valorii unei mașini noi după trei ani este relativ ușoară, lucrurile se complică când trecem de pragul de zece ani. Puteți găsi o varietate de calculatoare de depreciere auto online, cu toate acestea ar trebui să le folosiți cu precauție.

Producătorii de autovehicule au de obicei o selecție vastă de modele și toate ating cea mai scăzută valoare la viteze diferite. Acest lucru depinde de un număr de factori, inclusiv costurile de întreținere, motorul, fiabilitatea, gradul de satisfacție a clienților și câte unități dintr-un anumit model au fost produse în total.

Iată un exemplu clasic. În anii ’90, BMW a fabricat doar 891 unități de M5 E39 Touring. 20 dintre ele aveau un nume special, Elekta, și au fost construite pentru piața italiană. Alimentate de un motor de 3,8 litri cu 335 CP, modelele Elekta au primit, de asemenea, o vopsea specială și un design interior deosebit.

Găsirea unei Elekta rulate astăzi este ca și cum ai căuta acul în carul cu fân și ar trebui să fiți gata să cheltuiți nu mai puțin de 100.000 $ pentru a o parca în garaj.

În timp ce majoritatea mașinilor își pierd valoarea de-a lungul anilor, unele modele precum Elekta devin mai populare și chiar costă mai mult decât în ziua în care au părăsit fabrica. Dacă vă cumpărați o mașină obișnuită, aceasta va ajunge, probabil, într-un depozit de deșeuri în 20-30 de ani.

Cu toate acestea, un Porsche sau un Jaguar va avea o viață mult mai lungă și chiar poate fi o investiție bună pe termen lung.

 

 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Se construiește Drumul Expres Bacău-Piatra Neamţ care va lega 2 mari orașe ale României
21/12/2024 11:00

  Compania Naţională de Investiţii Rutiere (CNIR) a lansat licitaţia pentru proiectarea şi execuţia drumului expres Bacău-Piatra Neamţ, ofertele la contractul de peste 6 miliarde lei urmand s ...

VIDEO S-a deschis circulația pe cea mai așteptată autostradă a României: Imagini spectaculoase
20/12/2024 16:23

  S-a deschis circulatia rutieră pe lotul 3 al Autostrăzii A7 Buzău – Focsani, tronsonul cuprins intre Ramnicu Sărat (DN 22) si Mandresti-Munteni (DN 23).       ...

Plafonarea prețurilor RCA a fost prelungită până la 31 martie 2025
19/12/2024 16:00

Guvernul a decis, miercuri, prelungirea plafonării preţurilor RCA pană la 31 martie 2025, a anunţat purtătorul de cuvant al Executivului, Mihai Constantin. „Preţurile poliţelor RCA vor rămane ...

Creștere alarmantă a prețurilor RCA
16/12/2024 15:20

Crestere alarmantă a preturilor RCA. Preturile politelor RCA s-au dublat in 2024 comparativ cu inceputul anului, conform unui comunicat al Confederatiei Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania ...

VIDEO Surpriza de pe Autostrada Moldovei. Se va deschide un tronson care i-a luat prin surprindere și pe experți
15/12/2024 12:02

 Un tronson din Autostrada „Moldovei” A7 va fi dat in circulatie in jurul datei de 20 decembrie, sfidand practic estimările initiale ale expertilor independenti care nu de mult spuneau că o i ...

Cum verifici punctele de penalizare acumulate și ce să faci pentru a evita suspendarea permisului de conducere
14/12/2024 23:22

  Punctele de penalizare constituie o sancţiune complementară aplicată impreună cu amenda pentru incălcarea regulilor de circulatie. Acumulărea unui număr mare de puncte de penalizare poate co ...

Pe șoselele din România și din Europa circulă adevărate 'bombe cu ceas': Situația devine una cu adevărat îngrijorătoare
12/12/2024 14:02

Sute de mii de masini second hand din Europa sunt adevărate bombe cu ceas din cauza problemelor tehnice. Este concluzia unui studiu realizat de o mare platformă de vanzări online de autoturisme SH. Masinile ...

FOTO Ford lansează Puma Gen-E, mașină electrică ce este produsă la uzina de la Craiova
03/12/2024 14:03

Ford a prezentat marti Puma Gen-E, versiunea complet electrică a celui mai bine vandut model Ford in Europa. Puma Gen-E are o autonomie promisă de 376 km si va ajunge la primii clienti in primăvara lui 202 ...

Biletele de tren se scumpesc de la 15 decembrie
02/12/2024 18:10

 Biletele de tren se vor scumpi in medie cu 4,6% incepand din data de 15 decembrie, odată cu intrarea in vigoare a noului Mers al Trenurilor 2024 – 2025, preturile fiind actualizate cu inflaţia, sc ...

Escrocherie uriașă la mașinile second-hand. Piața auto din România, printre cele mai puțin transparente din UE
22/11/2024 12:27

 Fraudele cu masini rulate depăsesc 2,5 miliarde de euro doar pe trei piete ale Uniunii Europene. Miscarea nerestrictionată a mărfurilor este unul dintre avantajele de bază ale Uniunii Europene. Pe ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei