Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

cea-mai-buna-reteta-in-postul-pastelui-ardei-umpluti-cu-bulgur-si-ciuperci-masa-delicioasa-pentru-to

Dimensiune font:

| 11-04-2021 11:43

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sanatoasa si mai usoara pentru digestie. Bulgurul, care in mod obisnuit are o usoara aroma de nuca, imprumuta si ceva din aroma ciupercilor, iar combinat cu pulpa de ardei usor crocanta, iti va incanta papilele gustative. Serveste ardeii umpluti cu putin sos de rosii si nimeni nu va mai face mofturi la masa, ai sa vezi!

Ingrediente reteta Ardei umpluti de post

10 ardei grasi verzi
700 g ciuperci proaspete
1 cana bulgur
2 cepe
1 lingura cu varf amestec de legume
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
400 g pasta de rosii/rosii cuburi
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

Mod de preparare reteta Ardei umpluti de post

Ciupercile se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute. Poti sa cumperi si ciuperci la conserva, gata fierte si atunci acest pas dispare. In acest timp, pregatesti restul ingredientelor pentru compozitia ardeiulor umpluti.
Ardeii se spala, se taie capacele de pe partea cu cotorul, se curata de seminte si se pun la scurs. Capacele nu se vor arunca, intrucat vom acoperi cu ele ardeii dupa ce ii umplem, inainte de a-i da la cuptor, pentru a nu se usca compozitia dinauntru.
Se curata cepele si se calesc intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si putina apa.
Se amesteca ciupercile fierte si scurse bine cu ceapa calita, bulgurul, 1 lingura cu varf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva (folositi pe post de ou, pentru a lega componentele) si 2-3 linguri de pasta de rosii.
Cu acest amestec se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, intrucat bulgurul isi va mari volumul si, daca ai umple ardeii complet, ingredientele din interior ar da pe afara.
Se pune la fiecare ardei capacelul propriu si se asaza intr-o cratita in picioare.
Adaugam in cratita, pe langa si peste ardei, pasta de rosii (sau rosiile cuburi in zeama) si mai completam apoi cu apa pana aproape de acoperirea ardeilor. Practic, toata partea in care exista compozitie trebuie sa fie in lichid. La final, dupa ce preparatul tau este gata, poti sa servesti ardeii umpluti la masa insotiti de cateva linguri de sos in care au fiert.
Se dau ardeii umpluti de post la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau pana cand constatam ca s-au rumenit usor deasupra.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
LEXINSOLV S.P.R.L. Suceava, lichidator judiciar desemnat în dosar nr. 7007/86/2013* al Tribunalului Suceava, scoate la vânzare prin licitație publică, în bloc, bunuri mobile aparținând debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia, cu sediul în com. Baia, str. Ulmului, nr. 125, jud. Suceava, CUI 26292448, constând din: - linie tehnologică pentru fabricare brichete din rumeguș cu o capacitate de producție de 500 kg/h, cu putere totală instalată de 35 kw, rezultând brichete cu diametrul de 60 mm, preţul de pornire al licitaţiei fiind de 94.000 lei, exclusiv TVA. Bunurile scoase la vânzare sunt situate în com. Baia, sat Bogata, str. V. Stroiescu, nr. 11, jud. Suceava. Licitația va avea loc la data de 26.05.2021 ora 14:00, la sediul LEXINSOLV S.P.R.L. din mun. Suceava, str. Zamcei, nr. 5, jud. Suceava. În vederea participării la licitație, licitatorii au obligația de a depune 10% din prețul de pornire al licitației în contul de lichidare judiciară al debitorului S.C. PELLETS PRODUCTION S.R.L. Baia. În caz de neadjudecare licitația publică se va repeta în aceleași condiții în data de 16.06.2021 ora 14:00, 07.07.2021 ora 14:00, 28.07.2021, ora 14:00 și în data de 18.08.2021 ora 14:00. Prezenta publicație de vânzare constituie și notificare către creditori, debitor și orice persoană fizică sau juridica interesată în dosarul în cauză. Informații suplimentare la sediul lichidatorului judiciar sau la tel./fax 0230/551784, 0745635896, e-mail: lexinsolv@yahoo.com, web: www.lexinsolv.ro. Lichidator judiciar, Ec. Ceucă Ion
Locuitorii din orașele României sunt mari consumatori de carne
11/05/2021 16:51

Aproape toti romanii din mediul urban consumă carne săptămanal (95%), insa 39% dintre ei si-au redus consumul in ultimele 12 luni, potrivit studiului „Consumatorul roman de carne si mezeluri” rea ...

Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
05/05/2021 12:30

Sofranul, căruia i se mai spune si “aurul rosu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu acelasi nume, cel mai scump din lume. Spania si India sunt cei mai mari producăt ...

Cele mai consumate mâncăruri pe timp de pandemie. Care a fost produsul cel mai prezent pe masa Românilor
04/05/2021 11:45

Compania Mastercard a realizat un studiu in 19 ţări cu privire la cele mai populare mancăruri de carantină şi cum am gătit pe timp de pandemie, scrie Magyar Nemzet, citată de Rador. Din studiu rezultă c ...

Ce este casu marzu și de ce este interzis în Statele Unite ale Americii
30/04/2021 20:12

Casu marzu (cunoscut si sub numele de casu modde, casu cundhídu, sau in italiană formaggio marcio) este un cascaval din regiunea Sardinia, Italia, deosebit prin faptul că este infestat de larve vii de ...

FOTO/VIDEO - Ce este pane carasau sau pâinea sardă
29/04/2021 12:14

Ca să tină mult, sarzii au ales o retetă de paine gata uscată, subtire, coaptă de două ori: il pane carasau. Este painea traditionala a ciobanilor din Sardinia. Sunt foi foarte subtiri, uscate, crocant ...

FOTO - Cozonacul perfect, rețeta lui Sorin Bontea
28/04/2021 08:42

Este stiut faptul că romanii sunt foarte implicati cand vine vorba de cozonacii de sărbători. Fiecare gospodină are reteta ei cu care se mandreste si se chinuie in fiecare an să o perfectioneze pentru a ...

FOTO - Sarmale cu foi de viță și mentă
27/04/2021 15:43

Pe taramul scaldat de Marile Egee, Ionica si Mediterana, menta este folosita atat la preparate vegetariene (gen faimosul “Chaniotiko Boureki”, un fel de gratin de cartofi si dovlecei, cu branza si m ...

FOTO/VIDEO - Cum se face cea mai bună friptură de Paști
27/04/2021 14:04

Friptura de miel la cuptor e perfecta pentru masa de Paste. Aromatizata cu rozmarin si usturoi, bine condimentata cu sare si piper si gatita la cuptor la foc molcom devine un adevarat deliciu.     ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
27/04/2021 09:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Cum alegi mielul de Paște
27/04/2021 08:46

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele romanilor, de Paşte şi se află deja in vitrinele măcelăriilor şi supermatketurilor. Dacă vrei să ştii exact ce vei manca, poţi alege mielul de la o stană a ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei