Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur

cea-mai-buna-reteta-in-postul-pastelui-ardei-umpluti-cu-bulgur-si-ciuperci-masa-delicioasa-pentru-to

Dimensiune font:

| 29-11-2022 15:43

Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sanatoasa si mai usoara pentru digestie. Bulgurul, care in mod obisnuit are o usoara aroma de nuca, imprumuta si ceva din aroma ciupercilor, iar combinat cu pulpa de ardei usor crocanta, iti va incanta papilele gustative. Serveste ardeii umpluti cu putin sos de rosii si nimeni nu va mai face mofturi la masa, ai sa vezi!

Ingrediente reteta Ardei umpluti de post

10 ardei grasi verzi
700 g ciuperci proaspete
1 cana bulgur
2 cepe
1 lingura cu varf amestec de legume
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
400 g pasta de rosii/rosii cuburi
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece

Mod de preparare reteta Ardei umpluti de post

Ciupercile se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute. Poti sa cumperi si ciuperci la conserva, gata fierte si atunci acest pas dispare. In acest timp, pregatesti restul ingredientelor pentru compozitia ardeiulor umpluti.
Ardeii se spala, se taie capacele de pe partea cu cotorul, se curata de seminte si se pun la scurs. Capacele nu se vor arunca, intrucat vom acoperi cu ele ardeii dupa ce ii umplem, inainte de a-i da la cuptor, pentru a nu se usca compozitia dinauntru.
Se curata cepele si se calesc intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si putina apa.
Se amesteca ciupercile fierte si scurse bine cu ceapa calita, bulgurul, 1 lingura cu varf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva (folositi pe post de ou, pentru a lega componentele) si 2-3 linguri de pasta de rosii.
Cu acest amestec se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, intrucat bulgurul isi va mari volumul si, daca ai umple ardeii complet, ingredientele din interior ar da pe afara.
Se pune la fiecare ardei capacelul propriu si se asaza intr-o cratita in picioare.
Adaugam in cratita, pe langa si peste ardei, pasta de rosii (sau rosiile cuburi in zeama) si mai completam apoi cu apa pana aproape de acoperirea ardeilor. Practic, toata partea in care exista compozitie trebuie sa fie in lichid. La final, dupa ce preparatul tau este gata, poti sa servesti ardeii umpluti la masa insotiti de cateva linguri de sos in care au fiert.
Se dau ardeii umpluti de post la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau pana cand constatam ca s-au rumenit usor deasupra.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

Chili vegan cu fasole, rețeta de aprins papilele gustative
01/02/2023 13:00

In zilele friguroase ne dorim mese calde si delicioase, iar aceasta reteta de chili vegan cu fasole este alegerea perfecta pentru un rasfat culinar de toamna. Pe langa condimente clasice pentru chili, asa cum ...

VIDEO - Tort de mere
31/01/2023 14:52

  200 g zahar 6 mere 5 oua separate 5 linguri faina 5 linguri zahar 5 linguri ulei 1 esenta de vanilie 1 lingurita praf de copt cateva nuci Reteta de tort de mere este una foarte iubita, una din ...

 VIDEO - Cum se prepară cea mai bună ciorbă de hribi
31/01/2023 13:01

  Borsul de hribi este cu adevărat o delicatesă. Hribii sunt cele mai consistente şi gustoase ciuperci sălbatice din zona de munte şi se culeg vara, fiind conservaţi prin uscare. Avem nevoie de 5 ...

Ce este și cum se prepară cafeaua Menengiç
28/01/2023 08:48

Cafeaua Menengiç, care are o aromă distinctivă, cu o aromă picantă si lemnoasă, este o băutură foarte populară datorită beneficiilor sale pentru sănătate recent.   Ar trebui sa incercat ...

VIDEO - Cafeaua perfectă, cu Gheorghe Florescu
28/01/2023 07:45

   Stiati că pentru prima dată, cafeaua a apărut la sfarsitul secolului al IX-lea in Etiopia, printr-o intamplare? Un păstor care avea o turmă de capre a observat cum caprele sale au mai multă ...

Efectele incredibile ale borșului de sfeclă
27/01/2023 12:06

În perioadele reci, mai ales in timpul iernii, cand alimentatia este mai săracă in vitamine si minerale, sau in perioadele de post, organismul are nevoie de sustinere si intărire. Un ajutor foarte bun ...

De unde vine tradiția fasolei cu ciolan
27/01/2023 11:45

 De cand si a devenit fasolea cu ciolan un preparat traditional la sărbătorirea Zilei Nationale a Romaniei? „Că fasole n-am avut pe aceste plaiuri stie tot omu’. Avurăm mazăre, apoi am ac ...

Foto - Salată de citrice
27/01/2023 09:30

Reteta de salata de citrice este atat racoritoare, cat si delicioasa.  Ingredientele necesare pentru doua portii de salata de citrice sunt urmatoarele: jumatate de kilogram de portocale; doua linguri de ...

VIDEO - Începe ziua cu un smoothie energizant
26/01/2023 09:15

  Începe ziua cu un smoothie energizant si plin de vitamine. Avem nevoie de ingrediente    • 125 g iaurt grecesc    • 1 banana    • 1 ...

FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
25/01/2023 15:05

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei