Ardei umpluti de post cu ciuperci si bulgur
Dimensiune font:
Reteta de ardei umpluti de post pregatita cu ciuperci si bulgur este o alternativa sanatoasa a retetei clasice de ardei umpluti cu carne tocata. Nu doar ca se prepara mai usor, in timp redus, dar este si mai sanatoasa si mai usoara pentru digestie. Bulgurul, care in mod obisnuit are o usoara aroma de nuca, imprumuta si ceva din aroma ciupercilor, iar combinat cu pulpa de ardei usor crocanta, iti va incanta papilele gustative. Serveste ardeii umpluti cu putin sos de rosii si nimeni nu va mai face mofturi la masa, ai sa vezi!
Ingrediente reteta Ardei umpluti de post
10 ardei grasi verzi
700 g ciuperci proaspete
1 cana bulgur
2 cepe
1 lingura cu varf amestec de legume
2 linguri fulgi de drojdie inactiva
400 g pasta de rosii/rosii cuburi
2 linguri ulei de floarea soarelui presat la rece
Mod de preparare reteta Ardei umpluti de post
Ciupercile se spala, se taie bucati si se fierb pentru 15 minute. Poti sa cumperi si ciuperci la conserva, gata fierte si atunci acest pas dispare. In acest timp, pregatesti restul ingredientelor pentru compozitia ardeiulor umpluti.
Ardeii se spala, se taie capacele de pe partea cu cotorul, se curata de seminte si se pun la scurs. Capacele nu se vor arunca, intrucat vom acoperi cu ele ardeii dupa ce ii umplem, inainte de a-i da la cuptor, pentru a nu se usca compozitia dinauntru.
Se curata cepele si se calesc intr-o cratita cu 2 linguri de ulei si putina apa.
Se amesteca ciupercile fierte si scurse bine cu ceapa calita, bulgurul, 1 lingura cu varf de amestec de legume, 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva (folositi pe post de ou, pentru a lega componentele) si 2-3 linguri de pasta de rosii.
Cu acest amestec se umplu ardeii, dar numai pe trei sferturi, intrucat bulgurul isi va mari volumul si, daca ai umple ardeii complet, ingredientele din interior ar da pe afara.
Se pune la fiecare ardei capacelul propriu si se asaza intr-o cratita in picioare.
Adaugam in cratita, pe langa si peste ardei, pasta de rosii (sau rosiile cuburi in zeama) si mai completam apoi cu apa pana aproape de acoperirea ardeilor. Practic, toata partea in care exista compozitie trebuie sa fie in lichid. La final, dupa ce preparatul tau este gata, poti sa servesti ardeii umpluti la masa insotiti de cateva linguri de sos in care au fiert.
Se dau ardeii umpluti de post la cuptorul preincins, la foc mediu, timp de 30 de minute, sau pana cand constatam ca s-au rumenit usor deasupra.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau