Cât costă cel mai scump condiment din lume. Un kilogram este echivalent cu prețul unei mașini de lux
Dimensiune font:
Șofranul, căruia i se mai spune și “aurul roșu”, este o plantă mediteraneană din care se extrage condimentul cu același nume, cel mai scump din lume. Spania și India sunt cei mai mari producători, însumând 80 % din producția totală mondială. Și în România a început să se cultive șofran, plantă din care, de fapt, se recoltează doar stigmatul, care este depozitat la întuneric, într-un loc uscat. Pentru a obține un kilogram de șofran trebuie să cultivi circa 130.000 de flori.
Un kilogram de șofran poate ajunge până la incredibilul preț de 30.000 de euro, în funcție de cât de pur este rezultatul final. Fiind extrem de scump, șofranul este adesea și falsificat, mai ales cel care este comercializat sub formă de pulbere. Șofranul se folosește pentru condimentarea orezului sau a supei de pește, arabii preferandu-l și pe carnea de miel, pui sau oaie. Spaniolii îl adaugă în paella, francezii în bouillabaisse, iar italienii în risotto.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau