Ce este mangold și cum ne ajută la sănătate
Dimensiune font:
Mangold sau sfecla elvețiană este o plantă legumicolă foarte apreciată pentru valoarea sa nutrițională. Chiar dacă frunzele de mangold seamănă mai degrabă cu sfecla, gustul este mai apropiat de cel al spanacului. De la mangold sau sfecla elvețiană se consumă atât rădăcina, cât și frunzele și tulpinele. Acestea din urmă însă sunt mai ușor de asezonat, dar și mai valoroase din punct de vedere nutrițional. O dietă ce conține o mare varietate de legume și fructe reduce factorii de risc ai bolilor de inimă, cum ar fi inflamația, colesterolul ridicat și hipertensiunea arterială. Mangold sau sfecla elvețiană este o sursă excelentă de potasiu, calciu și magneziu, minerale care ajută la menținerea tensiunii arteriale sănătoase. Fibrele care se găsesc în această legumă pot reduce nivelul colesterolului prin reducerea producției de colesterol din ficat. Multe studii de amploare indică faptul că persoanele cu un aport mai mare de legume cu frunze verzi, cum ar fi mangoldul, au un risc redus de boli de inimă. Printre oxidanții pe care mangold sau sfecla elvețiană îi conține se numără polifenoli, vitamina C, vitamina E și pigmenți vegetali carotenoizi, cum ar fi betacarotenul. Acești nutrienți ajută la protejarea celulelor împotriva deteriorării radicalilor liberi. O dietă bogată în antioxidanți poate reduce șansele de a dezvolta anumite boli cronice. De exemplu, într-o revizuire a 18 studii, persoanele cu cel mai mare aport de betacaroten au avut un risc semnificativ mai mic de cancer pulmonar decât cele cu cel mai mic aport din această substanță. Studiile arată că un consum de mai multe legume bogate în fibre, cum ar fi sfecla elvețiană, poate ameliora simptomele la cei cu diabet zaharat și rezistență la insulină. Sfecla elvețiană, ideală în curele de slăbire.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau