Ce sunt Kopytka și cum se prepară
Dimensiune font:
Kopytka sunt versiunea poloneză a găluștelor de cartofi. Numele lor înseamnă „copite mici”, probabil din cauza formei lor, și sunt făcute cu cartofi fierți și făină, dar pot conține ouă și sare.
Kopytka se pot servi ca fel principal, însoțite de brânză, șuncă, ceapă sau diverse tipuri de sosuri. La fel ca pierogi, acest fel de mâncare tipic polonez este, de asemenea, un desert delicios dacă adăugați unt topit și zahăr, scorțișoară, brânză de vaci sau gem de fructe.
Nu utilizați resturi de piure de cartofi care au fost amestecați anterior cu lapte și unt!
Ingrediente:
1 kg jumătate de cartofi
1 ou mare bătut
1/2 linguriță sare sau mai mult după gust
aproximativ 2 căni de făină
Pentru toppingul Kopytka - Opțional: 3 linguri de unt și 3 linguri pesmet alb.
Mod de preparare
Fierbeți cartofii cu tot cu coajă, curățați-i și zdrobiți-i ca pentru pireu.
Așezați piureul de cartofi într-un castron mare. Adăugați oul, sarea și câtă făină este nevoie pentru a forma un aluat neted și coeziv. Dar nu suprasolicitați aluatul pentru că se va îngreuna.
Aduceți la punctul de fierbere apă cu sare într-o oală mare.
Pe o suprafață cu puțină făină de grâu, rulați bucățile de aluat. Apoi tăiați în bucăți de aproximativ 2cm. Repetați cu restul de aluat.
Aruncați găluștele în apă clocotită în loturi, dacă este necesar, pentru a nu se aglomera și reveniți până la punctul de fierbere.
Reduceți focul și gătiți timp de 1 până la 5 minute.
Cu o lingură cu găuri, transferați chiftelele fierte într-o strecurătoare și scurgeți-le.
Dacă serviți găluștele cu topping polonez, topiți untul într-o tigaie. Se adaugă pesmetul și se prăjește aproximativ 3 minute sau până devine auriu. Transferați chiftelele scurse într-o farfurie și presărați pesmetul cu unt deasupra.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau