Cremă de vinete cu ierburi aromate. Rețeta italiană
Dimensiune font:
Crema vinete lumina este un sos delicat și gustos, perfect pentru buschette, crutoane, paste, dar și carne. Folosiți aromele preferate: pătrunjel, oregano, mentă sau busuioc, orice doriți. Puteți folosi și iute pentru un gust picant și puternic. Oferă doar 35 de calorii, deoarece legumele sunt fierte.
Preparatul obținut va fi cremos și rafinat, fără a vă afecta silueta.
Ingrediente
vinete,
ulei de măsline extra virgin,
sare, piper măcinat și alte arome după preferință.
Modul de preparare
Clătiți cu atenție vinetele, curățați-le de coaja. Tăiați-le în cuburi, îndepărtați semințele și transferați-le într-o oală fără apă. Porniți gazul și amestecați până se rumenesc un pic.
Apoi adăugați suficientă apă pentru a acoperi toate bucățile de vinete, fără a le lăsa să plutească, apoi gătiți-le la foc mic, timp de aproximativ zece minute.
Scurgeți legumele și după ce se răcesc zdrobiți-le cu o furculiță pentru a îndepărta toată apa. Vinetele se pun în robot și se mixează împreună cu uleiul de măsline, sare și piper. Mixați până când obțineți un piure.
Acum adaugă aromele preferate și mai mixați câteva secunde pentru a uniformiza bine ingredientele. Crema de vinete este gata pentru a fi servită.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau