Criză de pizzeri în România
Dimensiune font:
Pizzeriile din România se confruntă cu o mare problemă: nu au personal specializat. Pizzarii sunt greu de găsit. În România sunt prea puține școli care se ocupă de pregătirea lor și astfel mulți tineri pleacă să învețe cum se face pizza în Italia. Dar nu se mai întorc, pentru că salariile din Italia sunt mai bune.
Deși pizzerii sunt multe, este greu pentru restaurante să găsească personal. Grupurile de profil sunt pline de anunțuri: patroni de pizzerii care caută seriozitate și oferă salariu avantajos și sporuri financiare.
“Majoritatea pizzarilor spun că le este mai bine afară. Au mai multe avantaje afară decât aici. Salariile sunt mult mai mari. Dacă la noi câștigi 3.500 de lei pe lună, în Italia poți să iei pe lună 1.200 de euro, 1.300 de euro, dând afară celelalte cheltuieli.”, a declarat Marin Gabriel, pizzar, pentru ProTV.
Așa că, de cele mai multe ori, românii școliți în Italia rămân acolo. Puțini sunt cei care se întorc să profeseze această meserie aici. Iar cei care vor să învețe să fie pizzari în România au posibilități limitate.
În 2021, pizza a fost pe locul doi în topul preferințelor culinare ale românilor care își comandă mâncarea prin intermediul platformelor de livrări.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau