Cum se prepară acasă cel mai bun ice tea

ImgW

Dimensiune font:

| 05-04-2021 15:00

 Pentru cei care nu-şi permit sã cumpere acest ceai, dar şi pentru cei care cunosc efectele negative pentru sãnãtate ale aditivilor alimentari - cunoscutele E-uri din bãuturile rãcoritoare, iatã ingredientele unui ceai rece care poate fi preparat acasã, mult mai gustos şi util pentru sãnãtate decât cel din magazine. Sunt necesare doar mãceşe sau ceai de mãceşe, mentã sau ceai de mentã şi lãmâi. Cu gramajul acestor ingrediente se poate „valsa” dupã preferinţele şi gustul fiecãruia. Mai întâi se pune apa - preferabil sã fie de izvor - la fiert, iar dupã ce dã în clocot, se opreşte şi se adaugã pentru infuzare mãceşe, mentã şi lãmâie tãiatã felii, cu tot cu coajã. Mãceşele dau savoarea, gustul acrişor şi vitamina C, la fel şi lãmâia, adãugând efectul astringent, iar menta conferã bãuturii acea „rãcoare” specificã ceaiului rece. Alãturi de mentã, se poate adãuga şi puţinã salvie, cu acelaşi efect rãcoritor. Dupã infuzare, ceaiul se lasã la rãcit pânã ce ajunge la temperatura camerei, se strecoarã şi se îndulceşte, de preferinţã cu miere de albine. Se pãstreazã rece, la frigider şi se poate consuma în loc de apã. Cu banii daţi pe un PET de „ice tea” din comerţ se poate prepara o cantitate de cel puţin 20 de litri de ceai rece acasã.

Un sfat! Chiar dacã faceţi o muncã în plus la strecuratul ceaiului, este bine sã ştiţi cã apa fierbinte extrage alãturi de substanţele active din plante şi celuloza din pliculeţele de hârtie în care sunt ambalate aceste plante. Or, aceastã celulozã duce, prin utilizarea frecventã la ceai a pliculeţelor, la constipaţie, fiind pentru mulţi, mai ales pentru femeile însãrcinate şi cele care alãpteazã, un vehicul spre îmbolnãvirea treptatã a organismului din cauza constipaţiei. şi în aceastã reţetã, dupã cum ar trebui în toate cazurile de utilizare a plantelor medicinale, încercaţi sã evitaţi pliculeţele.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

%ANUNTSPECIAL%
FOTO - Ce sunt mezze și ce loc ocupă în bucătăria libaneză
20/04/2021 13:42

Mezze este un ansamblu de preparate reci sau calde servite in boluri amplasate pe mijlocul mesei. Acestea sunt impartite de comeseni. Numarul lor poate diferi de la 6 pana la 100, in functie de numarul de perso ...

O gustare rapidă și delicioasă - Bruschete cu prosciutto și rucola
19/04/2021 12:50

Ai nevoie de: felii de paine prosciutto feliat mozzarella rucola ulei de măsline usturoi pătrunjel sare, piper Unge feliile de paine pe o singură parte cu uleiul de măsline si pune-le la pr ...

Topul rețetelor celebre care poartă numele creatorilor lor - ouă Benedict, piersici Melba, salata Cobb, pâinea Graham
19/04/2021 12:42

Multe dintre mancărurile pe care le apreciem au fost numite de creatorii lor sau inspirate de numele acestora. Există nenumărate mancăruri şi reţete ale căror denumiri au un inţeles, dar poate că sunte ...

Cum alegi mielul de Paște
19/04/2021 11:46

Carnea de miel este nelipsită de pe mesele romanilor, de Paşte şi se află deja in vitrinele măcelăriilor şi supermatketurilor. Dacă vrei să ştii exact ce vei manca, poţi alege mielul de la o stană a ...

FOTO - Gogoşele aromate cu flori de salcâm
19/04/2021 10:33

Gogoşele aromate cu flori de salcam este un desert delicios cu care tanti Elvira din satul Cartojani, comuna Roata de Jos, judeţul Giurgiu, işi răsfaţă nepoţii ori de cate ori aceştia ii trec pragul. R ...

FOTO - Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin
17/04/2021 15:45

Ingrediente: 450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete) 1/4 lingurita nucsoara macinata 1/4 lingurita scortisoara macinata 1/4 lingurita cardamom macinat 1/4 lin ...

FOTO - Ciorba cu ciuperci pleurotus
17/04/2021 14:50

Iti place ciorba de burta, dar nu si carnea din ea? Trebuie neaparat sa incerci varianta mai simpla si mult mai rapida: ciorba de burta falsa, facuta cu ciuperci pleurotus, ce imita tare bine fasiutele de carne ...

Cum ne-a salvat mămăliga. Rețeta fierturii perfecte din porumb
14/04/2021 19:10

Dacă in Europa porumbul a ajuns in secolul 16, fiind adus in Spania de Hornan Cortes, in Banat cultivarea porumbului este atestată in anul 1692, unde pătrunde de la comercianti sarbi, motiv pentru este numit ...

VIDEO - Cea mai populară rețetă de cartofi copți
14/04/2021 17:55

Cartofii pot fi preparati in multe feluri: in coajă sau fără coajă, intregi sau tăiati bucăti, cu sau fără condimente. Astăzi vă prezentăm cea mai simplă retetă si cea mai delicioasă de cartofi co ...

FOTO/VIDEO - Ghiveci de post, rețetă mănăstirească
14/04/2021 17:27

   Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.    

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei