Cum se prepară acasă cel mai bun ice tea
Dimensiune font:
Pentru cei care nu-şi permit sã cumpere acest ceai, dar şi pentru cei care cunosc efectele negative pentru sãnãtate ale aditivilor alimentari - cunoscutele E-uri din bãuturile rãcoritoare, iatã ingredientele unui ceai rece care poate fi preparat acasã, mult mai gustos şi util pentru sãnãtate decât cel din magazine. Sunt necesare doar mãceşe sau ceai de mãceşe, mentã sau ceai de mentã şi lãmâi. Cu gramajul acestor ingrediente se poate „valsa” dupã preferinţele şi gustul fiecãruia. Mai întâi se pune apa - preferabil sã fie de izvor - la fiert, iar dupã ce dã în clocot, se opreşte şi se adaugã pentru infuzare mãceşe, mentã şi lãmâie tãiatã felii, cu tot cu coajã. Mãceşele dau savoarea, gustul acrişor şi vitamina C, la fel şi lãmâia, adãugând efectul astringent, iar menta conferã bãuturii acea „rãcoare” specificã ceaiului rece. Alãturi de mentã, se poate adãuga şi puţinã salvie, cu acelaşi efect rãcoritor. Dupã infuzare, ceaiul se lasã la rãcit pânã ce ajunge la temperatura camerei, se strecoarã şi se îndulceşte, de preferinţã cu miere de albine. Se pãstreazã rece, la frigider şi se poate consuma în loc de apã. Cu banii daţi pe un PET de „ice tea” din comerţ se poate prepara o cantitate de cel puţin 20 de litri de ceai rece acasã.
Un sfat! Chiar dacã faceţi o muncã în plus la strecuratul ceaiului, este bine sã ştiţi cã apa fierbinte extrage alãturi de substanţele active din plante şi celuloza din pliculeţele de hârtie în care sunt ambalate aceste plante. Or, aceastã celulozã duce, prin utilizarea frecventã la ceai a pliculeţelor, la constipaţie, fiind pentru mulţi, mai ales pentru femeile însãrcinate şi cele care alãpteazã, un vehicul spre îmbolnãvirea treptatã a organismului din cauza constipaţiei. şi în aceastã reţetã, dupã cum ar trebui în toate cazurile de utilizare a plantelor medicinale, încercaţi sã evitaţi pliculeţele.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau