FOTO - Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin
Dimensiune font:
Ingrediente:
450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete)
1/4 lingurita nucsoara macinata
1/4 lingurita scortisoara macinata
1/4 lingurita cardamom macinat
1/4 lingurita ienibahar macinat
3/4 lingurita sare
3 linguri ulei vegetal
1/4 cana seminte de pin
12 bucati inimi de anghinare congelate (folosesti doar partea de jos, care arata ca un cosulet ce poate fi umplut)
1 cana (aproximativ) apa sau supa de pui
sare, dupa gust
piper negru macinat, dupa gust
patrunjel tocat, pentru decor
zeama de lamaie, pentru servire
Mod de preparare:
Decongelezi carnea de vita tocata, daca e cazul. Incingi o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare. Pui carnea tocata, adaugi nucsoara, scortisoara, cardamomul, ienibaharul si 3/4 lingurita de sare si tii pe foc pana se rumeneste carnea.
Incingi uleiul la foc mediu spre mare, intr-o tigaie separata, prajesti semintele de pin pana se rumenesc usor, scurgi uleiul intr-un vas si il pastrezi.
Adaugi semintele de pin in compozitia de carne, potrivesti gustul de sare si de piper, apoi o dai deoparte sa se raceasca.
Intr-o cratita mai mare, adaugi un sfert de cana de apa sau supa de pui si fierbi anghinarea congelata 5-8 minute, intorcand bucatile la jumatatea intervalului de timp, ca sa se patrunda.
O data ce lichidul s-a evaporat, torni uleiul pastrat de la prajirea semintelor de pin si prajesti inimile de anghinare pe ambele parti, pana se rumenesc usor.
Cand sunt prajite, le dai deoparte si le umpli cu compozitia de carne tocata.
Asezi inimile de anghinare pe fundul unei cratiti si torni o cana de supa de pui.
Lasi lichidul sa fiarba usor la foc mic, acoperi vasul cu un capac si lasi anghinarea umpluta sa fiarba 15 minute.
Decorezi cu patrunjel verde tocat si storci putina zeama de lamaie peste anghinare. Servesti imediat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau