FOTO - Anghinare umpluta cu carne si seminte de pin

656x440_anghinare-umplute-202592

Dimensiune font:

| 07-11-2022 12:45

Ingrediente:
450 g carne de vita tocata (daca a fost congelata, o lasi in prealabil sa se dezghete)

1/4 lingurita nucsoara macinata

1/4 lingurita scortisoara macinata

1/4 lingurita cardamom macinat

1/4 lingurita ienibahar macinat

3/4 lingurita sare

3 linguri ulei vegetal

1/4 cana seminte de pin

12 bucati inimi de anghinare congelate (folosesti doar partea de jos, care arata ca un cosulet ce poate fi umplut)

1 cana (aproximativ) apa sau supa de pui

sare, dupa gust

piper negru macinat, dupa gust

patrunjel tocat, pentru decor

zeama de lamaie, pentru servire

Mod de preparare:
Decongelezi carnea de vita tocata, daca e cazul. Incingi o tigaie antiaderenta la foc mediu spre mare. Pui carnea tocata, adaugi nucsoara, scortisoara, cardamomul, ienibaharul si 3/4 lingurita de sare si tii pe foc pana se rumeneste carnea.

Incingi uleiul la foc mediu spre mare, intr-o tigaie separata, prajesti semintele de pin pana se rumenesc usor, scurgi uleiul intr-un vas si il pastrezi.

Adaugi semintele de pin in compozitia de carne, potrivesti gustul de sare si de piper, apoi o dai deoparte sa se raceasca.

Intr-o cratita mai mare, adaugi un sfert de cana de apa sau supa de pui si fierbi anghinarea congelata 5-8 minute, intorcand bucatile la jumatatea intervalului de timp, ca sa se patrunda.

O data ce lichidul s-a evaporat, torni uleiul pastrat de la prajirea semintelor de pin si prajesti inimile de anghinare pe ambele parti, pana se rumenesc usor.

Cand sunt prajite, le dai deoparte si le umpli cu compozitia de carne tocata.

Asezi inimile de anghinare pe fundul unei cratiti si torni o cana de supa de pui.

Lasi lichidul sa fiarba usor la foc mic, acoperi vasul cu un capac si lasi anghinarea umpluta sa fiarba 15 minute.

Decorezi cu patrunjel verde tocat si storci putina zeama de lamaie peste anghinare. Servesti imediat.

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
Istoria turtei dulci: de la delicatese medievale la deserturi moderne
15/11/2024 13:23

Turta dulce, cu aroma sa inconfundabilă de scortisoară, cuisoare si ghimbir, evocă nostalgii si povesti in preajma sărbătorilor de iarnă. Însă putini cunosc istoria fascinantă a acestui desert, ca ...

Murăturile, deliciul acrișor cu beneficii pentru sănătate
08/11/2024 13:29

Murăturile sunt una dintre cele mai iubite traditii culinare din Romania si nu doar pentru gustul lor acrisor si revigorant, ci si pentru numeroasele beneficii pe care le aduc sănătătii. De la castravetii c ...

Importanța peștelui în alimentație. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte?
06/11/2024 12:29

Importanta pestelui in alimentatie. Ce spun specialiştii despre consumul de peşte? Fără indoială, in comparatie cu celelalte produse animale, pestele prezintă unele avantaje, dar si multe probleme. &Icir ...

  Toamna în farfurie. Cele mai căutate și iubite arome de sezon
04/11/2024 17:45

Toamna este mereu insotită de un intreg repertoriu de arome si culori, iar in bucătărie, reginele sezonului devin supele, transformand mesele intr-un prilej de răsfăt si căldură. De la boluri aburinde de ...

1 noiembrie, Ziua veganismului
01/11/2024 10:45

În fiecare an, la 1 noiembrie este marcată Ziua mondială a veganismului. În noiembrie 1944 a luat fiinţă Societatea Vegană (The Vegan Society) din Marea Britanie, ca o ramificaţie a Societăţ ...

Condimentele vedetă din cuhniile Moldovei
30/10/2024 14:15

În vechiul cămin romanesc, condimentele nu erau doar arome, ci fragmente de poveste si de vindecare, o mostenire tainică transmisă de la o generatie la alta, cu aceeasi grijă cu care ar fi mangaiat un ...

Rețetele Rusiei, un festin al aromelor și tradițiilor
27/10/2024 09:16

Rusia, cu vastul său teritoriu ce se intinde de la muntii Urali pană la apele reci ale Pacificului, este un mozaic de traditii si gusturi culinare care au rezistat in fata timpului si a schimbărilor. Bucăt ...

Cele mai cunoscute rețete indiene
25/10/2024 12:45

Din nordul imbibat de arome intense de garam masala pană in sudul exotic, invăluit de gustul cocosului, retetele indiene sunt un univers in sine, o experientă unică de savoare, traditie si ritualuri. 1. Bi ...

Mic dejunuri inedite din întreaga lume: O călătorie printre cele mai stranii delicii matinale
06/10/2024 08:10

Diminetile sunt, pentru majoritatea dintre noi, momentele in care apelăm la alimente reconfortante, familiare si hrănitoare. Dar ce se intamplă atunci cand primele ore ale zilei sunt intampinate cu mic-dejun ...

Zacusca, gustul toamnei în borcan. O călătorie printre tradiții și arome balcanice
04/10/2024 10:57

 Zacusca, un preparat bogat si plin de savoare, transcende granitele bucătăriei traditionale romanesti si se regăseste in diverse culturi din Europa de Est si Balcani. Îndrăgită in special in Ro ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei