FOTO - 'Linguine 5 gusturi ale prospețimii' cu spumă de brânză de burduf
Dimensiune font:
Ingrediente
Linguine 400g
Șalotă (ceapă mică) 100g
Ciuperci sălbatice 150g
Ceapă verde mică (praz) 120g
Usturoi 80g
Ulei de măsline 100ml
Sare 10g
Piper 5g
Arpagic 100g
Brânză de burduf (preparat tradițional românesc) 150g
Vin alb 50ml
Lapte 200ml
Trufe 10g
Lecitină din soia 10g
Smântână 100ml
Roșii uscate 120g
Mod de preparare
Pregătirea și prepararea legumelor: șalotă, ceapă verde, usturoi, arpagic și ciuperci – 7 min.
Încălzirea apei într-un vas mare, cu adăugarea unei cantități de sare – 4 min.
Se pregătește tigaia pentru prepararea sosului. Se adaugă lapte, brânză de burduf și lecitină de soia
Se toacă mărunt șalota, usturoiul și ceapa verde, apoi se taie mărunt ciupercile
Se incinge uleiul de măsline pentru 3 minute în tigaie, se adaugă șalota tocată, iar după alte 3 minute se adaugă ceapa verde și usturoiul
Se încălzesc pastele linguine
În vasul de blender se mixează roșiile cu o cantitate de smântână și se amestecă până la obținerea unui sos fin, ce va fi dozat într-o pipetă pentru sos – 4 min.
La acest amestec, se adaugă ciupercile. Acestea vor fi stropite cu vin alb, se așteaptă 2-3 minute ca alcoolul să se evapore, iar apoi se adaugă sare și piper
Se încălzește tigaia cu amestecul de lapte, brânză de burduf și lecitină
După acest pas, se transferă cantitatea de paste fierte în tigaie, unde se adaugă toate ingredintele cu smântână, o mica cantitate de apă, rămasă de la fierberea pastelor, pentru a obține un amestesc cremos – 4 min.
Apoi, se adaugă arpagic și se lasă pe foc pentru încă 2 minute – 4 min.
Folosind blenderul manual, se mixează laptele cu brânza de burduf până se obține un sos fin. Se păstrează acest amestesc neatins pentru 2 minute
Acest preparat se transferă într-o farfurie încăpătoare pentru a fi servit. În plus, ca modalitate de decorare a farfuriei, se pot adăuga spuma/ sos de ceapă verde și trufe rase prin răzătoare – 5 min.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau