FOTO - Supă-cremă de linte
Dimensiune font:
Lintea este un ingredient care nu ar trebui să lipsească din meniul niciunei familii. Deşi e din aceeași familie cu fasolea, lintea fierbe mult mai repede și nici nu are efectele neplăcute ale acesteia. În plus, este ieftină, are puțin calorii, dar multe proteine, fibre și vitamine.
Supa cremă de linte este fină, cremoasă și sățioasă. Este o rețetă care se face foarte ușor, la fel de ușor ca orice altă ciorbă sau supă.
Ingrediente
400 g de linte roșie
2 linguri de ulei
2 cepe
2 căţei de usturoi
2 morcovi
1 ardei gras
1 felie de ţelină mare
4-5 tije de țelină apio
1 cartof alb, mediu
3 roșii mari ((sau o ½ de conservă de roșii pasate))
1 linguriță boia de ardei dulce
1 linguriță fulgi de chilli
1 linguriță chimion măcinat
1 frunză de dafin
sare şi piper după gust
aproximativ 3,5 litri de apă
pentru servit
zeamă de lămâie, după gust
mentă sau pătrunjel verde
crutoane din pâine
Instrucțiuni de preparare
Alegem lintea de eventualele impurități, o punem într-o sită şi o spălăm sub jet de apă.
Spălăm, curăţăm şi tăiem legumele bucăţi nu foarte mari.
Într-o cratiță încăpătoare (de aprox. 5-6 litri) punem uleiul la încins și călim la început ceapa și usturoiul, apoi adăugăm: ardeiul, țelina și morcovul. Lăsăm legumele să se călească cam 10 minute, cât să se înmoaie și să își dezvolte aromele.
Turnăm în oală cam 3,5 litri de apă, apoi punem lintea și cartofii.
Lăsăm legumele să fiarbă pentru aprox. 30 de minute. Îndepărtăm spuma care se formează.
Când cartofii sunt fierți, adăugăm roșiile tăiate cuburi sau pasate și continuăm fierberea încă 10 minute. Tot acum gustăm și mai adăugăm sare dacă mai este nevoie.
Îndepărtăm frunza de dafin și pasăm supa cu un blender de mână până când devine fină și omogenă.
Servim supa cremă de linte caldă, asezonată cu mentă proaspătă sau pătrunjel și cu câteva crutoane din pâine.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau